6 december 2019
Martin de Vries (25 juni 2019)

Martin de Vries (25 juni 2019)

Lokatie: Chassé Theater te Breda
Titel: Martin de Vries
Link: www.chasse.nl
Categorie: film
Prijs: € 7,70
Datum: dinsdag 25 juni om 16:30u
Overige Informatie:
Martin de VriesEen meeslepende zomerse film over de beroemde wandeltocht naar Santiago de Compostella. Volkomen in cadans met de voetstappen die gezet worden, neemt Martin je mee over werkelijk wonderschone paden en landschappen en zit je voordat je het weet ‘in het moment’ van de tocht.
Martin de Vries besluit om zonder voorbereiding de Camino te gaan lopen: de beroemde pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. Van Le Puy-en-Velay in midden-Frankrijk naar Noordwest-Spanje, een tocht van 1600 kilometer in bijna zeventig dagen. Tijdens het lopen filmt hij zichzelf, zijn voeten, zijn schaduw, het pad, de velden en de bossen en probeert hij te achterhalen waarom hij dit avontuur is aangegaan.
Medewandelaars en overnachtingsplekken komen slechts sporadisch in beeld. Als hij al lopende de camera op zichzelf richt, mijmert De Vries over ongemakken en euforische momenten, over het prachtige ochtendlicht en het geluid van de vogels, over zelftwijfel en groeiend vertrouwen. Hij leert ‘in het moment’ te zijn en onderzoekt gaandeweg steeds openhartiger zijn beweegredenen. Een onopgesmukt verslag in het verslavende ritme van de tocht, die de ervaring werkelijk voelbaar maakt. Een zelfportret in twee miljoen stappen.
regie: Martin de Vries / documentaire / Nederland 2019, 85 min. / Nederlands gesproken
bekijk deze film ook via picl