27 mei 2019
Maarten Heijmans, Sander Plukaard & Ward Kamps (26 mei 2019)

Maarten Heijmans, Sander Plukaard & Ward Kamps (26 mei 2019)

Lokatie: Chassé Theater te Breda
Titel: Maarten Heijmans, Sander Plukaard & Ward Kamps
Link: www.chasse.nl
Categorie: theater
Prijs: € 24,00
Datum: zondag 26 mei om 19:30u
Overige Informatie:
Maarten Heijmans, Sander Plukaard & Ward KampsHoe zou de wereld er uitzien als vrouwen de macht grijpen? In de satirische zwarte-komedie Dictatoressen van Ko van den Bosch kruipen Maarten Heijmans, Sander Plukaard en Wart Kamps in de huid van de secretaresses van dictators. Van Hitler, Stalin en Mussolini. Van Kim Jong-un, Franco en Mao. Zij zijn de vrouwen achter de wrede macht. Ze typen gedicteerde brieven uit, halen koffie en laten de gasten binnen.  Schenken een borrel in als het even teveel wordt. Masseren de schouders tijdens gestreste momenten. Bewaren geheimen. Zij zijn de rots in de branding. De standvastigheid zelve.
Maar wel in dienst van een dictator. Vindt u dat naïef? Misschien. Ambitieus is het zeker. Alleen dit keer grijpen ze in en zullen ze onderling de macht moeten verdelen. Maar is die wel te verdelen? Of zullen ook zij gecorrumpeerd en verzwolgen worden, zoals hun gruwelijke werkgevers? www.allesvoordekunsten.nl
tekst & regie: Ko van den Bosch – spel: Maarten Heijmans, Sander Plukaard, Ward Kamps
Ko van den Bosch is schrijver, speler, regisseur en decorontwerper. Hij werd bekend als voorman van de roemruchte theatergroep Alex d’Electrique, waarmee hij jarenlang vele voorstellingen maakte. Van 2008 tot en met 2016 was hij mede artistiek leider van het Noord Nederlands Toneel en maakte daar als bewerker, schrijver, regisseur en speler vele producties, o.a Frankenstein Medea , La divina commedia, Elf Minuten, Teiresias, Prometheus , Low yo yo stuff, Hamlet , De twaalf gezworenen , Sneeuwwitje en Borgen .
Wart Kamps won in 1998 met Rooyackers, Kamps & Kamps de jury – en publieksprijs op het Amsterdam Kleinkunstfestival. Hierna volgde zes succesvolle voorstellingen en twee voorstellingen als Kamps & Kamps. Hij speelde bij verschillende gezelschappen waaronder Het Ro Theater. Hij won in 2015 de Zilveren Krekel voor de indrukwekkendste podium-prestatie en in 2016 de John Kraaijkamp-musicalaward voor beste mannelijke hoofdrol. 2017. Hij maakte recent ook de voorstelling De goede Richard III.
Maarten Heijmans speelde bij Huis aan de Amstel/Toneelmakerij, Het Toneel Speelt, Toneelgroep Amsterdam en Ro theater. Voor zijn rol in Ibsen Huis van Toneelgroep Amsterdam kreeg hij de Arlecchino 2017. Hij speelt ook in tv- en film drama. Bekendste rol is Ramses Shaffy in de gelijknamige dramaserie Ramses (2014). Hij krijgt voor deze rol een Emmy Award voor Beste Acteur en een Gouden Kalf voor Beste Acteur in een Televisiedrama. Naast acteur is Maarten een bevlogen zanger.
Sander Plukaard studeerde in 2013 en werd genomineerd voor de ITS Kemn-A-ward 2013. Hij speelde in verschillende voorstellingen bij De Toneelmakerij, Toneelschuur producties, het Amsterdamse Bos Theater & NTjong. Hij heeft met Yara Alink een eigen gezelschap, Alink&Plukaard.