20 februari 2020
Lorenzo Mattotti (22 januari 2020)

Lorenzo Mattotti (22 januari 2020)

Lokatie: Chassé Theater te Breda
Titel: Lorenzo Mattotti
Link: www.chasse.nl
Categorie: film
Prijs: € 7,00
Datum: woensdag 22 januari om 14:10u
Overige Informatie:
Lorenzo MattottiLang geleden verdween Tonio, de zoon van de berenkoning Leonzio. Vastberaden om zijn zoon terug te vinden, vertrekt Koning Leonzio samen met het berenvolk richting de mensenwereld voordat de strenge winter aanbreekt. Een onbetrouwbare tovenaar, een reusachtig zeemonster en een sluwe mensenkoning maken het de beren haast onmogelijk de mensenwereld te bereiken en naar Tonio te zoeken. Maar Leonzio geeft niet op.
De beroemde bereninvasie van Sicilië werd geselecteerd voor het Cannes Filmfestival in de sectie Un Certain Regard, en voor het kinderfilmfestival Cinekid. Gebaseerd op het boek van Dino Buzzati. Regisseur Lorenzo Mattotti maakte van het spannende avontuur een visueel spektakel over een berenvolk dat naar de mensenwereld trekt om de ontvoerde zoon van hun koning op te sporen.
regie: Lorenzo Mattotti / kinderfilm, animatie / met de stemmen van: Frank Hoelen, Ewout Eggink, Simon Zwiers, Martijn Claes, Canick Hermans, Dilara Horuz / Frankrijk 2019, 82 min. / Nederlands gesproken
bekijk deze film ook via picl