20 februari 2020
Lampje (8+) (22 januari 2020)

Lampje (8+) (22 januari 2020)

Lokatie: Chassé Theater te Breda
Titel: Lampje (8+)
Link: www.chasse.nl
Categorie: theater
Prijs: € 17,00
Datum: woensdag 22 januari om 15:00u
Overige Informatie:
Lampje (8+)“Nee, een licht ben je niet, Lampje. Als je iets moet onthouden, vergeet je het en als je iets wil vergeten, komt het steeds weer terug in je hoofd.” “Ga liggen, wind. Af!” Maar de wind is geen hond, verandert in een storm en dan gaat alles mis.
Lampje, de dochter van een vuurtorenwachter, komt in een stormachtig avontuur terecht. Alleen en verloren ontmoet ze geheimzinnige zeewezens, droevige kermisklanten en woeste piraten. En steeds overtreft ze zichzelf in dapper, volhardend en liefdevol zijn. Moniek Merkx maakt een theaterbewerking van Lampje, het succesvolle jeugdboek van Annet Schaap dat euforische recensies kreeg en vier boekenprijzen won waaronder de Gouden Griffel. De theaterversie van Lampje is een beeldende vertelling met een poëtisch uitzicht op zee, woeste drinkmuziek en droevige verlangliedjes van Djurre de Haan (AWKWARD i). Van de makers van onder andere Hallo familie, Liefde en Alleen op de wereld.
Moniek Merkx over Lampje “Het is een prachtig tijdloos boek met waanzinnig veel verrassende wendingen. Wij mogen de eerste theaterbewerking maken en met de lyrische muziek van Djurre de Haan gaat mijn hart meteen al sneller kloppen. Lampje is in feite weer een coming-of-age verhaal, ik heb er al meerdere verteld. In zo’n stormachtige periode zit altijd veel diepte en het is ontroerend om te zien hoe Lampje met vallen en opstaan steeds meer zelfvertrouwen krijgt. Voor iedereen dus veel groeilessen aanwezig.”  www.maastd.nl
bewerking & regie: Moniek Merkx - livemuziek: Djurre de Haan (AWKWARD i), David Corel - spel: Anne Fé de Boer, Rosa van Leeuwen, Carmen van Mulier e.a.