27 juni 2019
Josie Rourke (17 januari 2019)

Josie Rourke (17 januari 2019)

Lokatie: Chassé Theater te Breda
Titel: Josie Rourke
Link: www.chasse.nl
Categorie: film
Prijs: Array
Datum: donderdag 17 januari om 00:00u
Overige Informatie:
Josie RourkeMary Queen of Scots gaat in op het turbulente leven van de charismatische Mary Stuart.
Op haar zestiende werd ze koningin van Frankrijk en op haar achttiende was ze al weduwe. Ze weerstond de druk om opnieuw in het huwelijk te treden. In plaats daarvan keerde ze terug naar haar geboorteland Schotland waar ze de troon opeiste. Maar Schotland valt net als Engeland onder de heerschappij van Koningin Elizabeth I.
De twee jonge koninginnen kijken zowel met angst als met fascinatie tegen elkaar op. Ze zijn rivalen op het gebied van macht en de liefde. Als vrouwelijke staatshoofden in een mannenwereld moeten ze allebei beslissen of ze een strategisch huwelijk willen sluiten, of dat ze onafhankelijk willen blijven.
Mary is vastbesloten om meer te worden dan een boegbeeld voor de Schotten. Ze wil aanspraak maken op de Engelse troon, waarmee ze de heerschappij van Elizabeth bedreigt. Bedrog en samenzweringen in beide hofhoudingen brengen zowel de Engelse als Schotse troon in gevaar en zullen uiteindelijke de loop van de geschiedenis bepalen.
regie: Beau Willimon / historisch, drama / met: Saoirse Ronan, Margot Robbie, Jack Lowden, Joe Alwyn, David Tennant, Guy Pearce, Ismael Cordova, Gemma Chan, Martin Compston, Brendan Coyle, James McArdle, Ian Hart, Adrian Lester / Verenigd Koninkrijk 2018, 124 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld