14 december 2019
Joia - Zacht (22 november 2019)

Joia - Zacht (22 november 2019)

Lokatie: Theater Orpheus te Apeldoorn
Titel: Joia - Zacht
Link: www.orpheus.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: vrijdag 22 november om 20:00u
Overige Informatie:
Joia - ZachtVlammende zoektocht naar de juiste weg
‘Hoe kun je zacht zijn in een wereld vol stelligheid?’ Bloedeerlijk en open stelt schrijver en zangeres Joia Rath zichzelf de een na de andere vraag. ‘Waarom wil ik alles zo graag zeker weten?’. Nog zo eentje. In Zacht maken we een theatrale reis door het hoofd van Joia. Het resultaat? Een stormachtige collage van muziek, poëzie en filosofie.
Bloedeerlijk en open
Joia komt in Zacht haar ingesleten voorliefde voor brullende mannen, rechte lijnen en vuisten op tafel onder ogen. En zet dat krampachtig zoeken naar de ‘juiste weg’ Joia, samen met vele andere millennials, niet juist op een verkeerd spoor? Wat te doen als er geen weg is? Kun je dan nog wel verdwalen?
Joia staat voor powerpop
Maar dan wel met een eigen flamboyante twist. Zacht is een voorstelling waarin niet alleen nummers van eigen hand, maar ook parels van Joni Mitchell en Maarten van Roozendaal. Ze stond in de finale van de Grote Prijs van Nederland. Het blad Musicmaker bekroonde haar debuutalbum Living It Now met vijf sterren . ‘Deze zangeres is een creatieve duizendpoot met geheel eigen ideeën en een unieke sound’. In welke richting moeten we het zo’n beetje zoeken? Denk aan Wende Snijders, Ellen ten Damme en een snuf Ilse de Lange.
Joia Rath script, teksten en muziek | Sanna Elon Vrij regie staging