18 januari 2020
John Chester (20 augustus 2019)

John Chester (20 augustus 2019)

Lokatie: Chassé Theater te Breda
Titel: John Chester
Link: www.chasse.nl
Categorie: film
Prijs: € 8,75
Datum: dinsdag 20 augustus om 18:45u
Overige Informatie:
John ChesterIn 2011 laten filmmaker John Chester en zijn vrouw Molly hun werk en het stadsleven achter zich om hun droom te realiseren: een stuk land ombouwen tot een unieke boerderij met een bloeiend, zelfregulerend ecosysteem. Het uitgedroogde land wordt volgens een ingenieus systeem verbouwd en met de komst van eenden, kippen en varken Emma, wordt hun droom langzaam werkelijkheid.
Elke dag dient zich wel een nieuwe uitdaging aan en het stel wordt geconfronteerd met weerbarstige natuurverschijnselen. Maar John en Molly ontdekken gaandeweg dat de natuur voor veel problemen zelf een oplossing biedt. Last van luizen? Dat los je zonder bestrijdingsmiddelen op met lieveheersbeestjes. Worden de bomen kaalgevreten door slakken? Geen probleem, slakken zijn het favoriete hapje van de eend. Elk beestje of plantje heeft zijn doel in de natuurlijke orde.
The biggest little farm is een inspirerend verhaal over het verwezenlijken van je dromen. Een ode aan het idealisme, aan de eindeloze complexiteit van de natuur en aan de cyclus van het leven. De film toont een eerlijk, hoopvol en bijzonder aandoenlijk beeld van deze zoektocht naar harmonie, die ook nog eens adembenemend gefilmd is en bol staat van de kleurige karakters, zij het harig, wollig, kakelend, knorrend, vliegend of kruipend.
regie: John Chester / documentaire / met: John Chester, Molly Chester / Verenigde Staten 2018, 92 min / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld