27 mei 2019
Je Kunt Op Me Rekenen - Lieneke Le Roux, Margo Dames & Wivineke Van Groningen (17 mei 2019)

Je Kunt Op Me Rekenen - Lieneke Le Roux, Margo Dames & Wivineke Van Groningen (17 mei 2019)

Lokatie: De Naald te Naaldwijk
Titel: Je Kunt Op Me Rekenen - Lieneke Le Roux, Margo Dames & Wivineke Van Groningen
Link: www.westlandtheater.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: vrijdag 17 mei om 20:15u
Overige Informatie:
Je Kunt Op Me Rekenen - Lieneke Le Roux, Margo Dames & Wivineke Van GroningenSmullen voor ons dus. Zeker nu er zich, op de dag van hun vaders crematie, ook nog eens een onbekende derde zus aandient. Nadat deze Ireen hen confronteert met een emotionele videoboodschap van hun vader, rolt het ene na het andere lijk uit de kast.

Wat volgt is een hilarisch spel over zusterliefde, principes, hebzucht, schone schijn, goede bedoelingen, schade, schande en een beetje wijsheid. En dan moet de plechtigheid nog beginnen.

Interview in De Telegraaf met actrice Lieneke Le Roux.
Over de inspiratie voor Je kunt op me rekenen: "Zussen zijn volgens Le Roux, die zelf drie zussen en twee broers heeft, een onuitputtelijke bron. Vooral zussen kennen elkaars pijnpunten en dat levert in dit geval dan weer spannend toneel op."
Over de samenwerking van de drie actrices: "We bewonderen elkaars vakmanschap en humor. En doordat we elkaar al zo goed kennen, durf je eerder risico’s te nemen." 
Over schrijver Theo Nijland: "Tijdens brainstormbijeenkomsten werden de basisingrediënten voor het stuk bedacht waar Theo Nijland mee aan de slag kon. En hij heeft een heerlijk stuk afgeleverd. Een goed doortimmerd stuk waarbij echt iets te spelen valt. Het is vilein en ontzettend komisch. Geen tragiek zonder lach en omgekeerd."

Recensies
De Theaterkrant schreef: "De kracht van Je kunt op me rekenen is de geestige tekst van Nijland, die de zussen elkaars zinnen laat afmaken en hun vrolijke lompigheden in de mond legt...een vrolijke avond toneel."

tekst: Theo Nijland
regie: Mette Bouhuijs