27 juni 2019
Jack Wouterse - De Laatste (15 januari 2019)

Jack Wouterse - De Laatste (15 januari 2019)

Lokatie: Goudse Schouwburg te Gouda
Titel: Jack Wouterse - De Laatste
Link: www.goudseschouwburg.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: dinsdag 15 januari om 20:30u
Overige Informatie:
Jack Wouterse - De LaatsteOoit begon hij als circusartiest. En nu, na een lange turbulente reis langs theater, filmdoek en beeldbuis, is hij alleen tussen zijn schilderijen. Voordat hij is opgebrand, wil hij nog éénmaal vlammen en zijn grote filmdroom waarmaken. Moederziel alleen, verdwaald op zijn zolderkamer vertelt de oude man met zijn IPhone, camerabeelden, maquettes en moodboard het verhaal wat nog verteld moet worden:
De oudere Jacob leidt samen met zijn hond Alibaba een teruggetrokken leven op het Spaanse platteland. Jacob houdt zich staande door te leven naar een brief die zijn overleden vrouw Laura hem heeft nagelaten. Deze brief is zowel een liefdesverklaring aan Jacob als een rijtje leefregels, zodat Jacob niet wegzakt in een diep, donker moeras. Dus wandelt, eet, praat, schildert en danst hij iedere dag en vindt zelfs een vriendin. Langzaamaan lijkt hij op te krabbelen. Tot het moment dat hij een brief ontvangt uit Nederland over zijn enige dochter Megan. In een poging om de slechte relatie met haar te herstellen onderneemt hij een gevaarlijke reis…
Verleden, heden en toekomst van een speelbeest worden verpakt in een tragikomedie waarin werkelijkheid en fictie naadloos samenvallen.