31 maart 2020
Interview Door Ivan Borghstijn - Grote Verwachtingen (28 maart 2020)

Interview Door Ivan Borghstijn - Grote Verwachtingen (28 maart 2020)

Lokatie: Posthuis Theater te Heerenveen
Titel: Interview Door Ivan Borghstijn - Grote Verwachtingen
Link: https:www.posthuistheater.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: zaterdag 28 maart om 20:15u
Overige Informatie:
Interview Door Ivan Borghstijn - Grote VerwachtingenIn samenwerking met Boekhandel Binnert Overdiep uit Heerenveen organiseert het Posthuis Theater een avond met schrijver Geert Mak, naar aanleiding van het verschijnen van zijn nieuwe boek 'Grote verwachtingen, het vervolg op 'in Europa'. 
‘Grote verwachtingen’ is het vervolg op het immens succesvolle 'In Europa' dat in 2004 verscheen. Waar 'In Europa' handelde over de twintigste eeuw en hoe die, in veel opzichten gruwelijke, periode getekend door twee wereldoorlogen, ons heeft gevormd, gaat ‘Grote Verwachtingen’ over de eerste twee decennia van de eenentwintigste eeuw.
Het boek neemt de draad op waar 'In Europa' eindigde, in 1999. Mak schetst de sfeer en stemming tijdens de eeuwwisseling, het optimisme dat toen hoogtij vierde maar gaandeweg verdween, de gevoelens rond de invoering van de euro, de gevolgen van de aanslag op de Twin Towers, de toestand in Oost-Europa en Rusland, de bankencrisis, de Verenigde Staten, Noord- versus Zuid-Europa, de vluchtelingen.
In 'Grote verwachtingen' duidt Mak de recente geschiedenis zoals alleen hij dat kan.