16 oktober 2019
(Im)Pulse - Krisztina De Châtel / Sally Dansgezelschap Maastricht / Ensemble 88 (03 oktober 2019)

(Im)Pulse - Krisztina De Châtel / Sally Dansgezelschap Maastricht / Ensemble 88 (03 oktober 2019)

Lokatie: Rotterdamse Schouwburg te Rotterdam
Titel: (Im)Pulse - Krisztina De Châtel / Sally Dansgezelschap Maastricht / Ensemble 88
Link: www.rotterdamseschouwburg.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: donderdag 3 oktober om 20:15u
Overige Informatie:
(Im)Pulse - Krisztina De Châtel / Sally Dansgezelschap Maastricht / Ensemble 88Het drieluik (Im)Pulse brengt op initiatief van SALLY De Châtels klassieker 'Pulse' (2007) op muziek van György Ligeti. Door de pianoklanken van Ligeti worden de dansers, gehuld in kostuums van mode-icoon AZIZ, meegesleurd als bladeren in een orkaan. “Eentje om nog eens te gaan zien”, schreef NRC Handelsblad in 2007.

'Thirteen Images From The Dark Land' (2017) werd gemaakt in opdracht van SALLY. Hiermee creëerde De Châtel voor het eerst in haar carrière een duet waarin menselijk contact centraal staat. Op een compositie van George Crumb en live begeleid door Ensemble 88 verkent de choreografie de menselijke ziel in het fysieke lichaam.

Met haar nieuw werk ‘Labour of Love’ zet Apers muziek en dans in voor een streven voorbij hiërarchische verhoudingen. In een live dialoog tussen Apers en haar muzikale counterpart moet de strijd om territorium wijken voor het werken aan een gemeenschappelijke grond. Geleid door intuïtie en instinct vervagen de grenzen van de disciplines om voet te kunnen zetten in het onbekende.
Krisztina de Châtel, SALLY Dansgezelschap Maastricht en Ensemble 88 slaan hun handen ineen voor het koesteren van repertoire èn vernieuwing in muziek en dans.
De inleiding van (Im)Pulse wordt gegeven door Lisa Reinheimer, dansjournalist en danswetenschapper. In een kort introductieprogramma zal zij extra of unieke inzichten bieden in het werk van de choreografen van de avond, Krisztina de Châtel en Audrey Apers. Hiervoor zal Lisa in gesprek gaan met een danser van de avond. Hoe kijken dansers vanuit hun ervaring in de vormgegeven ruimte naar de choreografieën van deze avond? Welke inzichten geven zij vanuit hun unieke fysieke beleving?