16 juni 2019
How To Build A Universe - Theater Rotterdam: Davy Pieters (16 oktober 2018)

How To Build A Universe - Theater Rotterdam: Davy Pieters (16 oktober 2018)

Lokatie: Rotterdamse Schouwburg te Rotterdam
Titel: How To Build A Universe - Theater Rotterdam: Davy Pieters
Link: www.rotterdamseschouwburg.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: dinsdag 16 oktober om 20:00u
Overige Informatie:
How To Build A Universe - Theater Rotterdam: Davy PietersWe leven in een ogenschijnlijk maakbare wereld. Met alle technologie zoomen we eindeloos in op de wereld. We manipuleren en controleren het leven en laten ons in dit digitale tijdperk steeds meer leiden door de algoritmes die daarachter schuilgaan. Met het grootste gemak dragen we onze zoektochten en creativiteit daaraan over. Maar veel inzichten die ons wereldbeeld volledig veranderen ontstaan en ontdekken we per toeval. Zowel in één mensenleven als in de hele mensheid. Kunnen wij de toekomst, zelfs het meest ongrijpbare ensceneren?
 
Davy Pieters ontleedt in How to build a Universe het toeval, in een beeldende, fysieke en filmische voorstelling waarvoor Jimi Zoet (URLAND) de muziek componeert en Lisa Verbelen (BOG.) een zangcompositie maakt.
 
Inspiratie voor de voorstelling is onder andere de boeken Homo Deus van Yuval Noah Harari, Carrie van Stephen King en Een kleine geschiedenis van bijna alles van Bill Bryson. Ook de films Magnolia van Paul Thomas Anderson en Eternal Sunshine of the Spotless Mind van Michel Gondry als het werk van David Lynch vormen inspiratie voor Davy.
 
Davy Pieters
Davy Pieters (1988) onderzoekt in haar werk hoe de mens wordt beïnvloed door technologische ontwikkelingen en de beeldcultuur waarin we leven. Dit vertaalt zij naar beeldende, filmische voorstellingen met fysieke performances die gebruikmaken van de conventies van media en genres.