20 oktober 2019
Holland & Le Chat Noir - Scapino Ballet Rotterdam (17 oktober 2019)

Holland & Le Chat Noir - Scapino Ballet Rotterdam (17 oktober 2019)

Lokatie: Zuiderstrandtheater te Den Haag
Titel: Holland & Le Chat Noir - Scapino Ballet Rotterdam
Link: https:www.zuiderstrandtheater.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: donderdag 17 oktober om 20:00u
Overige Informatie:
Holland & Le Chat Noir - Scapino Ballet RotterdamHolland & Le Chat Noir

Alleen al het toneelbeeld van 'Holland' is adembenemend, met een oer-Hollandse wolkenlucht in de stijl van Van Ruysdael en op de 17e eeuw geïnspireerde kostuums. 'Holland' gaat terug naar de Gouden Eeuw, naar de kiem van de Hollandse identiteit. Met strak geregisseerde groepsstukken, doorkruist met opzwepende, vrije solo's, laat de choreografie op magistrale wijze ons dubbele gezicht zien. Nederland als de natie van de koopman en de dominee. Ook 'Le Chat Noir' is onmiskenbaar een creatie van Ed Wubbe: theatraal, vol energie en emotie. Het stuk is een dansante en muzikale ode aan Parijs. In 'Le Chat Noir' komt het gelijknamige en fameuze Parijse theatercafé rond 1900 opnieuw tot leven in een bruisende mix van muziek, dans, en variété. Achter de flamboyante artiesten en de glans van het theaterleven schuilt ook eenzaamheid en vergane glorie. Opzwepende operettemuziek en een nieuwe versie van de can can worden afgewisseld met ontroerende solo's op muziek van Brel en Piaf.

De pers over Holland

"Mooi ook zijn de details in het bewegingsmateriaal, als een soort leidmotief komen ze terug, de handen die als in een klompendans op de heupen staan geplant." de Volkskrant
"Opzwepend en dynamisch. Met sensationele groepsdansen en razendsnelle solo's." Dance Europe
"Een weidse hemel met wolkenschepen, tulpengekte en armen die als molenwieken ronddraaien -choreograaf Ed Wubbe wil ons laten zien hoe 'Holland' aanvoelt. Met sterke beelden heeft hij het levensgevoel van een land in zijn ballet gevangen. Zijn stuk is een hommage aan de grote Nederlandse danskunst." 
Neue Zürcher Zeitung

De pers over 'Le chat noir'
"Fantastisch ballet" de Volkskrant
"'Le Chat Noir' is onmiskenbaar een creatie van Ed Wubbe: theatraal, vol energie, emotie en hier en daar wat relativerende humor." Noordhollands Dagblad
"Indrukwekkende dans" De Groene Amsterdammer
Inleiding
Om 19:15 uur wordt er een gratis inleiding gegeven bij deze voorstelling. De inleiding vindt plaats in de foyer op de 1e verdieping. U hoeft hiervoor niet van te voren te reserveren.