21 mei 2019
Het Gelders Orkest - Flor Dirigeert De Negende Van Sjostakovitsj (26 mei 2019)

Het Gelders Orkest - Flor Dirigeert De Negende Van Sjostakovitsj (26 mei 2019)

Lokatie: Stadsschouwburg Nijmegen te Nijmegen
Titel: Het Gelders Orkest - Flor Dirigeert De Negende Van Sjostakovitsj
Link: www.stadsschouwburgendevereeniging.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: zondag 26 mei om 14:15u
Overige Informatie:
Het Gelders Orkest - Flor Dirigeert De Negende Van SjostakovitsjVriend en vijand verraste Sjostakovitsj met zijn Negende symfonie. Wat een overwinningssymfonie op de Tweede Wereldoorlog had moeten zijn, ontpopte zich als onverholen oorlogssatire. Verrassend is ook de bekendste symfonie van Haydn met zijn plotselinge harde knal in het tweede deel. Het programma opent met de Haydnvariaties, die Brahms componeerde op een bestaande religieuze hymne en geen verband heeft met Haydn. 
 
voorprogramma door het Groot Gelders Sjostakovitsj Orkest (13.00 uur)
Het Groot Gelders Orkest is al jaar en dag een begrip in Het Gelders Orkest. Amateurmusici krijgen de kans om samen met musici van Het Gelders Orkest en collega-amateurs een symfonisch programma in te studeren met uiteindelijk een concert op het grote podium van De Vereeniging.
Dit jaar staat Jazz-Suite nr. 2 van de componist Dmitri Sjostakovitsj op het programma. Tussen de technische hoogstandjes voor de musici zal één deel opvallen: ‘Wals nummer 2’. Dat deel werd beroemd dankzij het orkest van André Rieu. Het orkest staat onder leiding van de bastrombonist van Het Gelders Orkest: Dick Bolt.