27 mei 2019
Het Bezoek - Muzikaal Toneelspektakel Met Komische Vondsten En Scherpe Satire (19 mei 2019)

Het Bezoek - Muzikaal Toneelspektakel Met Komische Vondsten En Scherpe Satire (19 mei 2019)

Lokatie: Nieuwe Luxor Theater Rotterdam te Rotterdam
Titel: Het Bezoek - Muzikaal Toneelspektakel Met Komische Vondsten En Scherpe Satire
Link: www.luxortheater.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: zondag 19 mei om 20:00u
Overige Informatie:
Het Bezoek - Muzikaal Toneelspektakel Met Komische Vondsten En Scherpe SatireHet Bezoek is een indringende en tegelijkertijd doldwaze komedie, geïnspireerd op Der Besuch der alten Dame uit 1956 van de Zwitserse schrijver Friedrich Dürrematt (1921-1990). Met het toneelstuk schetste hij, in navolging van Bertolt Brecht, een kritisch beeld van de naoorlogse samenleving.

Het Bezoek speelt zich af in het failliete stadje Güllen. 25 jaar geleden vertrok Claire Zachanassian er als arm meisje. Nu keert ze als de rijkste vrouw ter wereld terug voor een kort bezoek. De inwoners hopen dat ze met haar fortuin het verarmde stadje zal redden. Claire stemt toe in ruil voor een meedogenloos offer. De bevolking wijst het voorstel verontwaardigd af. Maar hoe lang kan een mens in nood weerstand bieden aan de verleidingen van het geld en de druk van de massa?

Het Vlaamse theatergezelschap de Roovers voert Dürematts werk opnieuw uit, op grappige, maar ook scherpzinnige wijze. De muzikale begeleiding is van Les Âmes Perdues, het jonge, verrassende muziekcollectief dat vorig jaar ook al tijdens de Operadagen te bewonderen was.
 
Omdat de kaartverkoop voor deze voorstelling verloopt via Operadagen Rotterdam kunt u uw Luxor waardebon of Podium Cadeaukaart helaas niet gebruiken voor deze voorstelling.
Een drankje is niet in de prijs inbegrepen.