20 oktober 2019
Groeten Uit Scheveningen, Roemrijk Concertleven Aan Zee - Ciconia Consort En Maria Milstein (13 oktober 2019)

Groeten Uit Scheveningen, Roemrijk Concertleven Aan Zee - Ciconia Consort En Maria Milstein (13 oktober 2019)

Lokatie: Zuiderstrandtheater te Den Haag
Titel: Groeten Uit Scheveningen, Roemrijk Concertleven Aan Zee - Ciconia Consort En Maria Milstein
Link: https:www.zuiderstrandtheater.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: zondag 13 oktober om 15:00u
Overige Informatie:
Groeten Uit Scheveningen, Roemrijk Concertleven Aan Zee - Ciconia Consort En Maria MilsteinDe internationaal gelauwerde Russische violiste Maria Milstein is te gast bij het Ciconia Consort. Zij is te bewonderen in het vioolconcert in d van Mendelssohn en Tzigane van Ravel.
'Groeten uit Scheveningen' is een programma over de glorietijd van het klassieke concertleven van de badplaats Scheveningen. Felix Mendelssohn Bartholdy verblijft drie weken op doktersadvies in Badhuis Scheveningen om te kuren. Tot de jaren '60 van de vorige eeuw is Scheveningen een internationaal muziekcentrum van allure. Zo vindt in de grote Kurzaal de Nederlandse première van Mahlers vijfde symfonie plaats door de Berliner Philharmoniker en gaat in 1947 met een optreden van dirigent Leonard Bernstein het eerste Holland Festival van start.
Een indrukwekkende lijst aan internationale beroemdheden betreedt het podium; van Vladimir Horowitz, Herbert von Karajan, Édith Piaf, Maria Callas, Marlène Dietrich tot en met de Rolling Stones. Ook Igor Stravinsky, Maurice Ravel en Richard Strauß zijn gast in het Scheveningse Kuhrhaus. Voor de liefhebber zal in de pauze Scheveningse haring gepresenteerd worden.
Programma:
Richard Strauß (1864-1949) - Intermezzo, sextet uit opera Capriccio
Felix Mendelssohn (1809-1847) - Concert voor viool en strijkorkest in d
Igor Stravinsky (1862-1971) - Concerto en Re
Gustav Mahler (1860-1911) - Adagietto uit vijfde symfonie
Maurice Ravel (1875-1935) - Tzigane voor viool en strijkorkest
Het jonge Haagse strijkorkest Ciconia Consort ontving internationaal vele lovende recensies voor de debuut CD 'French Music for String Orchestra' (december 2018). Kijk voor meer informatie op www.ciconiaconsort.nl.
Extra bij het concert: Muzikaal educatieve kinderopvang (4 t/m10 jaar). Reserveren via info@ciconiaconsort.nl. Een kinderprogramma op maat, waarbij de kinderen een deel van het concert bijwonen.
Diner-concert-arrangement. Na afloop van uw concert dineren bij bar-restaurant Pavlov? Een combinatieticket met een Ciconia driegangen keuzemenu kost €54 p.p. (met 1ste rang concertkaart), €50 (met 2e rang concertkaart)
Meet and greet in Pavlov na afloop van het concert.