16 juni 2019
Flirt With Reality - Another Kind Of Blue | David Middendorp (12 oktober 2018)

Flirt With Reality - Another Kind Of Blue | David Middendorp (12 oktober 2018)

Lokatie: Theater de Veste te Delft
Titel: Flirt With Reality - Another Kind Of Blue | David Middendorp
Link: www.theaterdeveste.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: vrijdag 12 oktober om 20:15u
Overige Informatie:
Flirt With Reality - Another Kind Of Blue | David MiddendorpAnother Kind of Blue keert terug naar de theaters en komt ook naar Delft! Choreograaf David Middendorp kreeg internationale bekendheid toen hij in 2014 meedeed met het populaire televisieprogramma America’s Got Talent, waar hij een finaleplek behaalde. Zijn stuk 'Blue Journey' wordt op televisie en Youtube gezien door ruim 50 miljoen mensen. De nieuwe avondvullende voorstelling 'Flirt with Reality' flirt met andere werkelijkheden en speelt met techniek. De voorstelling is als eerste te zien in Delft. De stad van techniek & cultuur!

Met zijn gezelschap Another Kind Of Blue, nodigt choreograaf David Middendorp ons uit om mee te reizen naar plekken buiten de realiteit, om eenmaal weer thuis de echte wereld met een andere blik te bezien. “Dans en technologie komen voort uit dezelfde bron: het verlangen van de mens om een andere werkelijkheid te scheppen. 'Flirt with Reality' laat zien hoe grenzen vervagen in onze steeds virtueler wordende wereld en hoe dit tegelijkertijd nieuwe kansen creëert. Dansers komen letterlijk in botsing met digitale bits en drones, zijn vrij van tijd en zwaartekracht en worden voortgestuwd
door hun eigen gevoel, fantasie en ritme,” aldus Middendorp.
 
Flirt with Reality
David Middendorp weet als geen ander live performance en virtuele dans op een eigenzinnige manier te combineren. Middendorp is gefascineerd door technologie en vooral door het spanningsveld tussen technologie en de mens. Animaties, drones, robots, film en muziek spelen een bijzondere en gelijkwaardige rol met de dansers. Middendorp integreert technologie en dans, laat deze elementen naadloos en harmonieus samensmelten en creëert een vervreemdende wereld. Zijn unieke mix van dans en innovatieve technologie zorgt voor een inspirerende en vernieuwde dansbeleving.