21 mei 2019
Finalistentour 2019 - Bnnvara Leids Cabaret Festival (28 mei 2019)

Finalistentour 2019 - Bnnvara Leids Cabaret Festival (28 mei 2019)

Lokatie: Schouwburg Junushoff te Wageningen
Titel: Finalistentour 2019 - Bnnvara Leids Cabaret Festival
Link: www.junushoff.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: dinsdag 28 mei om 20:30u
Overige Informatie:
Finalistentour 2019 - Bnnvara Leids Cabaret FestivalMicha Wertheim, Erik van Muiswinkel, Najib Amhali, Paulien Cornelisse, Wim Helsen en Tim Fransen hebben allemaal gemeen dat ze hun inmiddels succesvolle carrière begonnen op het BNNVARA Leids Cabaret Festival. Grote kans dus dat je op deze avond zomaar de nieuwe helden van het cabaret ontdekt, want sinds 1978 is het festival een springplank voor veel grote namen gebleken. Tijdens de Finalistentour trekken de drie finalisten van 2019 het land in om hun finaleavond integraal over te doen. Maar dan zonder de zenuwen van de eindstrijd in Leiden. Kom kijken en oordeel zelf of zij de terechte winnaars waren.
En de finalisten zijn...
Jasper van der Veen (winnaar Leids Caberetfestival 2019!), Senne Guns en Gavin Reijnders
Juryrapport algemeen“In thematiek herkenden we de tijdsgeest van de millenial. Havermout en goedkope vliegreizen vlogen ons om de oren.”
Juryrapport Jasper van der Veen “Hij staat boven zijn materiaal; zijn show is geen keurslijf. Hij voelt zich vrij genoeg om te spelen met het rijke materiaal dat hij heeft.”
Juryrapport Senne Guns “Senne is een échte verhalenverteller. Hij neemt het publiek vanaf minuut één mee in zijn droogkomisch universum waarin hij in de huid van Wolfgang Amadeus Mozart kruipt.”
Juryrapport Gavin Reijnders “Daar waar vooral heteromannen met elkaar strijden op de apenrots vindt de jury het verfrissend om een zo openlijk pleidooi voor homoseksualiteit te horen. We verwelkomen Gavin graag als jongste aapje in tuinbroek op die rots. #NoHomoBroManHug.”