18 januari 2020
Film: Woodstock - (18 augustus 2019)

Film: Woodstock - (18 augustus 2019)

Lokatie: De Bussel te Oosterhout
Titel: Film: Woodstock -
Link: www.theaterdebussel.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: zondag 18 augustus om 14:00u
Overige Informatie:
Film: Woodstock - Op zondag 18 augustus 2019, precies 50 jaar na het legendarische muziekfestival, brengt Warner Bros. Pictures de Oscar©winnende muziekdocumentaire WOODSTOCK eenmalig terug in de Nederlandse bioscoop.

Het uitverkochte, driedaagse muziekfestival Lowlands in Biddinghuizen trapt af met een vertoning van WOODSTOCK op zaterdag 17 augustus 2019.
Daarna wordt de film eenmalig in bioscopen door het hele land vertoont op zondag 18 augustus 2019, zo ook in Theater de Bussel. 

Het is deze zomer precies 50 jaar geleden dat het legendarische muziekfestival WOODSTOCK – de moeder aller festivals – plaatsvond op een boerenveld in de buurt van Bethel, New York.

Tijdens een regenachtig weekend in augustus 1969 was het ‘Three Days of Peace and Music’ waarbij ruim 400.000 mensen onvergetelijke optredens beleefden van onder meerJimi Hendrix, Joe Cocker, Santana, The Who, Janis Joplin, Jefferson Airplane, Joan Baezen Crosby, Stills & Nash.

Regisseur Michael Wadleigh was erbij en maakte een ruim drie uur durende muziekdocumentaire die in 1970 in de bioscoop te zien was en uiteindelijk werd bekroond met een Oscar© in de categorie ´Beste Documentaire´.

Om 50 jaar WOODSTOCK te vieren brengt Warner Bros. Pictures de gelijknamige muziekdocumentaire eenmalig terug in de Nederlandse bioscoop voor een speciale vertoning. Het betreft de ‘Director’s Cut’ van de film met een speelduur van 3 uur en 44 minuten, inclusief een intermission (pauze). De documentaire bevat unieke sfeerbeelden, interviews en natuurlijk veel muziek.