24 mei 2019
Film: Blackkklansman ★★★★ - Baanbrekend Regisseur Spike Lee Is Terug (14 oktober 2018)

Film: Blackkklansman ★★★★ - Baanbrekend Regisseur Spike Lee Is Terug (14 oktober 2018)

Lokatie: Schouwburg De Meerse te Hoofddorp
Titel: Film: Blackkklansman ★★★★ - Baanbrekend Regisseur Spike Lee Is Terug
Link: www.demeerse.com
Categorie: theater
Prijs:
Datum: zondag 14 oktober om 20:00u
Overige Informatie:
Film: Blackkklansman ★★★★ - Baanbrekend Regisseur Spike Lee Is TerugBaanbrekend regisseur Spike Lee is terug met de provocerende film ‘BlacKkKlansman’, gebaseerd op het leven van Ron Stallworth. Deze politieman uit Colorado Springs slaagde er als eerste Afro-Amerikaanse agent in om te infiltreren in de Ku Klux Klan. Detective Stallworth (John David Washington, zoon van Denzel) en zijn partner Flip Zimmerman (Adam Driver) wisten tot in de hoogste kringen van de KKK binnen te dringen. Hun doel was de plannen van deze geheime, extremistische organisatie te dwarsbomen en om de macht over te nemen in de stad.  
Spike Lee vertelt op zijn kenmerkende directe, maar tevens humorvolle wijze dit ongelooflijke verhaal dat je in de meeste geschiedenisboeken niet tegenkomt.

Geproduceerd door het team achter het Oscarwinnende ‘Get Out’. ‘BlacKkKlansman’ is geproduceerd door Sean McKittrick en Raymond Mansfield namens QC Entertainment, door Jason Blum namens Blumhouse, door Jordan Peele namens Monkeypaw, door Spike Lee zelf, en door Shaun Redick. Edward H. Hamm Jr. van QC trad op als uitvoerend producent.

“Het venijn zit in de staart” - ★★★★NRC
'Even bijtend als grappig' - ★★★★VPRO Cinema
“Lee's film brandt met passie'” - ★★★★Empire
Regisseur: Spike Lee | Cast: Adam Driver, John David Washington, Laura Harrier | Genre: actie, drama | Lengte: 135 min. | Gesproken taal: Engels (NL ondertiteld)

€ 9,- | incl. drankje | excl. transactiekosten: max. € 2,-