21 mei 2019
Een Goed Mens - Jules Croiset En Victor Reinier (18 mei 2019)

Een Goed Mens - Jules Croiset En Victor Reinier (18 mei 2019)

Lokatie: Hanzehof te Zutphen
Titel: Een Goed Mens - Jules Croiset En Victor Reinier
Link: www.hanzehof.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: zaterdag 18 mei om 20:00u
Overige Informatie:
Een Goed Mens - Jules Croiset En Victor ReinierEen dokter krijgt aan het eind van zijn leven zijn jongere ik op bezoek. Ze willen maar een ding van elkaar weten: wat is de reden dat er zoveel anders is gegaan dan hij had verwacht? Is zijn jongere alter ego zo naïef of is de oude dokter te cynisch? Of komen ze er samen achter dat hun leven helemaal niet zo mislukt is? Flip Broekman schreef de thrillerkomedie ‘Een goed mens’ speciaal voor acteur Aart Staartjes, waarmee de wens om hem weer terug te zien op het toneel vervuld is. Met publiekslieveling Victor Reinier, afgelopen seizoen te zien in de komedie ‘Roem’ en al jaren hoofdrolspeler in de populaire tv-serie ‘Flikken Maastricht’, heeft hij de perfecte tegenspeler gekregen.
Graag willen wij u laten weten dat de rol van Aart Staartjes is overgenomen door Jules Croiset. Vanwege gezondheidsredenen zag Aart Staartjes zich onlangs onverwacht genoodzaakt zijn rol terug te geven. Hij maakt het goed maar is niet fit genoeg. Gelukkig vond Jules Croiset het meteen een prachtig stuk en wil hij dit graag met Victor Reinier spelen.
Over Jules Croiset
Jules Croiset (1937) begon op 17-jarige leeftijd aan het theatervak. Sindsdien heeft hij bij alle grote theatergezelschappen diverse toonaangevende rollen gespeeld in stukken van o.a. Shakespeare, Sophocles, Feydeau, Tsjechov, Vondel, Albee en Yasmina Reza. Voor zijn titelrol in 'Platonov' van Tsjechov ontving hij in 1979 de Louis d’Or.
Zijn laatste grote rollen aan het Nederlandse toneel waren in 2003 bij het Nationale Toneel ('De Dood van een Handelsreiziger') in 2014 bij Bostheater ('De Verleiders'), bij Hummelinck Stuurman Theaterproducties in 'Karakter' van Bordewijk (2010) en 'BINT' van dezelfde schrijver (2016). Momenteel is hij te zien in 'Het hout' bij Internationaal Theater Amsterdam.