16 juni 2019
Dying Together - Theater Rotterdam: Lotte Van Den Berg/third Space (12 oktober 2018)

Dying Together - Theater Rotterdam: Lotte Van Den Berg/third Space (12 oktober 2018)

Lokatie: Rotterdamse Schouwburg te Rotterdam
Titel: Dying Together - Theater Rotterdam: Lotte Van Den Berg/third Space
Link: www.rotterdamseschouwburg.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: vrijdag 12 oktober om 20:15u
Overige Informatie:
Dying Together - Theater Rotterdam: Lotte Van Den Berg/third SpaceEen tweeluik
Het tweeluik Dying Together / Orgy Alone wordt uitgevoerd door zowel performers als toeschouwers. Het publiek wordt uitgenodigd deel te nemen aan een fysiek uitgevoerde gedachten-oefening waarin hedendaagse situaties en beelden van binnenuit ervaren worden. Het gezamenlijk sterven en de eenzame orgie staan als thematiek centraal en werpen nieuw licht op de manier waarop we ons tot elkaar verhouden. In een geleidelijk veranderende constellatie van mensen, met langzaam opeenvolgende minimale verschuivingen in de lichamelijke verhouding tussen hen, wordt een veelkleurig pallet van mogelijke relaties zichtbaar.

Het moment van sterven
In Dying Together onderzoekt Lotte van den Berg samen met een groep jonge performers een aantal taferelen, waarin het begrip samen sterven steeds opnieuw betekenis krijgt. De betrokkenen, de mensen die sterven, maar ook de nabestaanden, de omstanders en de toekijkers komen in wisselende constellaties ten opzichte van elkaar te staan. Rondom het moment van sterven, vlak ervoor, tijdens en erna wordt een veelheid aan mogelijke menselijke relaties en verbindingen zichtbaar. Met respect voor
de veelal waargebeurde situaties waarop de scenes zijn geïnspireerd worden verbintenissen ontrafeld en blootgelegd.


Praktische informatie
De bezoeker bevindt zich op het toneel en kan hier staan, zitten en/of liggen. Voor mensen die slecht ter been zijn is er een stoel beschikbaar.
Voertaal is Engels.