8 december 2019
Drie Zusters - Urban Myth (19 november 2019)

Drie Zusters - Urban Myth (19 november 2019)

Lokatie: Theater Orpheus te Apeldoorn
Titel: Drie Zusters - Urban Myth
Link: www.orpheus.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: dinsdag 19 november om 20:00u
Overige Informatie:
Drie Zusters - Urban MythTsjechov in nieuwe jas
De stukken van Anton Tsjechov zijn wereldberoemd. Urban Myth geeft Tsjechov-klassieker Drie Zusters een heel eigen lading. Voor het eerst worden de zusters in Nederland namelijk gespeeld door actrices van kleur. Hierdoor zie je het stuk ineens met een nieuwe blik: in de context van een moderne familie. Als een klassiek schilderij in volledig nieuwe kleuren werpt Urban Myth een frisse blik op onze hedendaagse samenleving.
Grappig, zinderend en aangrijpend
Drie Zusters is één van de mooiste stukken over onvervulde verlangens, grote verwachtingen en uitgesteld geluk. Ver weggestopt in de provincie verlangen de drie zusters hopeloos naar Moskou, de stad waar ze vandaan komen. Hun hele leven wordt hierdoor beheerst. Al hun gesprekken gaan erover. Zozeer zelfs, dat ze bijna vergeten om in het hier en nu te zijn… In dat onvervulde verlangen naar Moskou, naar een compleet ander leven, worden de zusters omringd door een bont gezelschap van familie en flirtende aanbidders.
Helemaal van deze tijd
Met Drie Zusters breekt Urban Myth vaste denkpatronen over theater en de moderne samenleving open. In de ogen van regisseur Koos Terpstra zijn de stukken van Anton Tsjechov te lang gerekend tot een canon die voorbehouden bleef aan louter witte acteurs. Daarom kiest hij voor een volledig gemengde cast.
Urban Myth geeft onvertelde verhalen een podium
Daarbij kiest het theatergezelschap voor nieuwe invalshoeken over onze gedeelde Nederlandse geschiedenis die aanzetten tot gezamenlijk nadenken over identiteit. Wie ben ik? Wie is de ander? Wie zijn wij samen? Eerder maakte Urban Myth de swingende voorstelling Celia! en de aangrijpende muziektheatervoorstelling Martin Luther King. Met dit laatste stuk wonnen ze in de categorie ‘meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie’ de Zilveren Krekel 2019. Urban Myth speelt, als vast theatergezelschap van Internationaal Theater Amsterdam, voorstellingen voor de grote zaal door het hele land. Als culturele organisatie maakt Urban Myth naast theatervoorstellingen ook eigenzinnige en diverse programma’s, variërend van talkshows tot kunstdiscipline-overstijgende samenwerkingen met musea.
Koos Terpstra regie en bewerking | Mats Boswijk decor | Coen van der Hoeven lichtontwerp | Jantine Kraaijeveld kostuums | Nienke Wulder productieleiding | Jeninke de Jong regie-assistentie | Hans Kemna castingadviezen | Cast: George Tobal, Eran Ben Michael, Nhung Dam, Jonata Taal, Sharlee Daantje, Leandro Ceder, Nazanin Taheri, Gustav Borreman, Steyn de Leeuwe, Marlies Hamelinck en Katelijne Beukema.