23 januari 2020
Diverse Regisseurs (21 december 2019)

Diverse Regisseurs (21 december 2019)

Lokatie: Chassé Theater te Breda
Titel: Diverse Regisseurs
Link: www.chasse.nl
Categorie: film
Prijs: € 8,75
Datum: zaterdag 21 december om 17:00u
Overige Informatie:
Diverse RegisseursOp 21 december 2019 organiseren Go Short - International Short Film Festival Nijmegen, EYE en het Nederlands Film Festival voor de zevende keer de Dag van de Korte Film op de kortste dag van het jaar. Op deze dag brengen we de korte film extra onder de aandacht en vertonen verschillende filmtheaters door het hele land een speciaal samengesteld programma.
De korte film is spannend, veelzijdig en heeft voor iedereen iets te bieden. Veel aanstormend talent zie je als eerste aan het werk in een korte film. Toch krijgt het minder bekende broertje van de speelfilm nog altijd te weinig aandacht. Daar willen we op de kortste dag van het jaar verandering in brengen! Go Short, EYE en het Nederlands Film Festival presenteren een programma met korte films van Nederlands talent die momenteel internationaal veel waardering krijgen.
In het programma zit onder andere Mind My Mind van Floor Adams (winnaar publieksprijs Go Short 2019), En Route van Marit Weerheijm (winnaar Gouden Kalf voor Beste Korte Film 2019), Human Nature van Sverre Fredriksen, Vader van Isabel Lamberti en The Walking Fish van Thessa Meijer.
Naast het programma met Nederlandse korte films voor volwassenen is er ook een speciaal programma voor kinderen vanaf vier jaar. Hiervoor zijn sprankelende korte films uit heel Europa geselecteerd. De films hebben geen dialoog of ondertiteling en zijn daardoor goed te begrijpen voor kinderen van alle leeftijden. Ook leuk voor volwassenen!