20 oktober 2019
Dieter Van Der Westen Band - (18 oktober 2019)

Dieter Van Der Westen Band - (18 oktober 2019)

Lokatie: De Doelen te Rotterdam
Titel: Dieter Van Der Westen Band -
Link: www.dedoelen.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: vrijdag 18 oktober om 20:30u
Overige Informatie:
Dieter Van Der Westen Band - De Dieter van der Westen band bestaat - naast de naamgever en drijvende kracht - uit topmusici en vermengt Americana, Folk en Wereldmuziek. Vanverstilde Rootsfolk liedjes tot groovende opzwepende Americana.

Van der Westen is beïnvloed door Knopfler, Young, Bruce Springsteen en Tom Waits. Maar met een achtergrond in Noord-Afrikaanse muziek combineert hij het met ritmes en klankkleur, van artiesten als Idir, Khaled en Manu Chao. Daarnaast wordt de bandsound verrijkt door de muzikale invloeden van de verschillende bandleden

Tot nu toe...
In 2017 speelden ze hun eerste concert op het nationale radio-kanaal De Concertzender en al snel volgden optredens op Festival Mundial, het Divercity-festival en in Paradiso in Amsterdam. In de herfst en winter 2017 speelde de band theatervoorstellingen en bereidden ze het nieuwe album Me and You voor dat ze opnamen infebruari 2018.

In het voorjaar van 2018 speelde de band op het hoofdpodiumvan Bevrijdingsfestival Amsterdam. Ook theaterfestival De Parade boekte de band voor de edities in Utrecht en Amsterdam als slotact. Afgelopen zomer speelde de band op het Zandstock-festival, naast bands als Jett Rebel en Blaudzun. In de zomer van 2019 speelt de band op een aantal Nederlandse festivals en in het najaar 2019 volgt een theatertour langs Nederlandse theaterzalen, met een uitverkochte première afgelopen maart!