31 maart 2020
De Mattheus Passie - Sharon Kips, Job Hubatka, Jan Rot, Musica Extrema (29 maart 2020)

De Mattheus Passie - Sharon Kips, Job Hubatka, Jan Rot, Musica Extrema (29 maart 2020)

Lokatie: Posthuis Theater te Heerenveen
Titel: De Mattheus Passie - Sharon Kips, Job Hubatka, Jan Rot, Musica Extrema
Link: https:www.posthuistheater.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: zondag 29 maart om 15:00u
Overige Informatie:
De Mattheus Passie - Sharon Kips, Job Hubatka, Jan Rot, Musica ExtremaNOTA BENE
Deze voorstelling vindt plaats in het Posthuis Theater zélf, en niet zoals eerder vermeld in Muziekcentrum De Rinkelbom.
Over de voorstelling
De geliefde Matthäus Passion van Bach? Ja, maar dan kleiner, sneller en lichter. In plaats van een tribune koren en solisten zien we twee zangers, het dubbel orkest is vervangen door een combo en als het lijdensverhaal begint, horen we niet de tenor van de evangelist maar een verteller. In onze taal, van nu, voor iedereen begrijpelijk, religieus of niet. En in modern arrangement, vol swing en kleur, waar de noten van Bach zich prima voor lenen. Toch blijft het de Matthäus, al duurt hij minder lang. Mét Donder en Bliksem, met de noodkreet aan het kruis en natuurlijk met Erbarme Dich, ontroerend gebracht als Maria huilt.

Hertaler Jan Rot zelf vertelt het meeslepende verhaal en legt voor leken nog een en ander uit ook. De zangpartijen zijn verdeeld tussen bariton Job Hubatka en sopraan Sharon Kips, helder, bevlogen (en verstaanbaar!). De koralen meezingen mag, de tekst staat geprojecteerd. Verheug u op de vijf virtuozen van Musica Extrema – Hans van der Maas accordeon, Vasilis Stefanopoulos contrabas, Carlos Matos piano, Tanya Schaap viool en orkestleider en arrangeur Ben van den Dungen op saxofoon.
Of zoals iemand afgelopen jaar zei: ‘Ik dacht dat ik de Matthäus goed kende, maar nog niet eerder heeft het mij zo geraakt!’
Lezing
Op 22 maart wordt er in de Rinkelbom een lezing georganiseerd door Janolda Hogendorf en Hendrik Snel over dit onderwerp. Meer informatie vindt u in DEZE link.