20 februari 2020
De Man in Azië (01 februari 2020)

De Man in Azië (01 februari 2020)

Lokatie: Chassé Theater te Breda
Titel: De Man in Azië
Link: www.chasse.nl
Categorie: theater
Prijs: € 18,00
Datum: zaterdag 1 februari om 20:30u
Overige Informatie:
De Man in AziëZeg nou eerlijk. Wat weten wij nou van Azië? Laat staan dat we er wat van begrijpen. We kunnen er nochtans veel van leren, zowel economisch als cultureel. Overpopulatie, klimaatverandering, eenzaamheid, stress, artificial intelligence. Op hoofdpijndossiers waar wij grijze haren van krijgen, hebben onze Aziatische tijdgenoten al een antwoord. De Man in Azië is een ontdekkingstocht vol verbeeldingskracht die je kennis laat maken met een generatie die klaar is voor radicale verandering.
In De Man in Azië ontmoet je een opkomende generatie millennials in Tokyo, Seoul, Singapore, Shenzhen, Hong Kong en Taipei en ontdek je hoe zij, net als wij, een verschil willen maken in een complexe, snel veranderende en soms zelfs angstaanjagende wereld. Met manga-animaties en filmmateriaal van onwaarschijnlijke ontmoetingen met kunstenaars, wetenschappers, sociaal activisten, studenten of professors vertelt Lucas De Man het verhaal van een taboedoorbrekende generatie.
De Man in Azië is meer dan een verhaal, een reisverslag of een documentaire. Het is een ontdekkingstocht vol verbeeldingskracht die inzicht geeft in dé uitdagingen van nu. En die je kennis laat maken met een generatie die klaar is voor radicale verandering.
Piet Menu: “Theater om te leren, te spiegelen en ons als burgers te enthousiasmeren. Jaja, ik durf het woord Bildung te gebruiken omdat het bij Het Zuidelijk Toneel in goede handen is.”  www.hzt.nl
concept, regie & spel: Lucas De Man