19 februari 2020
De Internet Trilogie - Theater Rotterdam: Urland & Crew (25 september 2019)

De Internet Trilogie - Theater Rotterdam: Urland & Crew (25 september 2019)

Lokatie: Rotterdamse Schouwburg te Rotterdam
Titel: De Internet Trilogie - Theater Rotterdam: Urland & Crew
Link: www.rotterdamseschouwburg.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: woensdag 25 september om 20:00u
Overige Informatie:
De Internet Trilogie - Theater Rotterdam: Urland & CrewEnglish below
De digital natives van performancecollectief URLAND presenteren u De Internet Trilogie, een exclusieve happening over de belangwekkendste ontwikkeling van de moderne tijd.
Het ritualistische drieluik legt de (hyper)link tussen de mythe van Prometheus en het moderne digitale vuur. Prometheus stal het vuur van de goden en gaf het aan de mens. Zoals het vuur zowel vooruitgang als vernietiging betekent, zo behelst het internet zowel de utopische belofte als de dystopische teloorgang. URLAND wil voorbij goed en kwaad, en ook dat is spelen met vuur.
URLAND ziet de internetcultus als alchemie, als een Faustiaans pact met de duivel. Het verhaal van het internet is een oerverhaal over vooruitgang, het verlangen onsterfelijk te zijn en de eeuwige vraag: wat is het menselijke in de mens?
 
De Internet Trilogie is een interdisciplinair en multimediaal spektakel waarin het lichaam transformeert en de toekomst voelbaar wordt gemaakt. De rite schrijft de mythe, natuurlijk op het analoge toneel.
De Internet Trilogie bestaat uit de delen: MS DOS/Prometheus geketend (2014),
EXPLORER/Prometheus ontketend (2015, ism CREW/Eric Joris), en INTERNET OF
THINGS/Prometheus de Vuurbrenger (2016).

EXTRA
Zaterdag 14 september is er voorafgaand aan de voorstelling een inleiding met Florian Hellwig met Lieven de Cauter ( belgisch cultuurfilosoof, activist en dichter) als gast. 
 
Tijdens de Art of Performing Week kun je voor € 25,- naar 2 voorstellingen. Kies bij je bestelling voor prijstype 2voor25 en betaal € 12,50 per ticket. Let op: je mag alleen gebruik maken van de korting als je daadwerkelijk 2 (of meer) verschillende voorstellingen bezoekt. De korting geldt niet als je 2 kaarten voor 1 voorstelling koopt.
 
Onderdeel van de Art of Performing Week.
----------------------------------------------------------------