23 januari 2020
De Fantastische Symfonie 6+ - Njo Muziekzomer (17 augustus 2019)

De Fantastische Symfonie 6+ - Njo Muziekzomer (17 augustus 2019)

Lokatie: Theater Orpheus te Apeldoorn
Titel: De Fantastische Symfonie 6+ - Njo Muziekzomer
Link: www.orpheus.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: zaterdag 17 augustus om 14:30u
Overige Informatie:
De Fantastische Symfonie 6+ - Njo MuziekzomerDe Fantastische Symfonie
Het familieconcert De Fantastische Symfonie is niet alleen een prikkelende voorstelling voor kinderen vanaf 6 jaar en hun ouders, maar ook een speelse kennismaking met klassieke muziek. Aan het begin van het concert kunnen kinderen met hulp van de musici van het Nationaal Jeugdorkest verschillende instrumenten uitproberen in de foyers. Later in de zaal horen ze die instrumenten terug in een muzikaal werk dat al sinds het verschijnen in 1830 telkens weer grote indruk heeft gemaakt op het publiek: de Symphonie fantastique van de Franse componist Hector Berlioz.
92 musici
De musici van het orkest, de dirigent en een acteur vertellen het verhaal over een groot bal en een heuse heksensabbat. Met maar liefst 92 musici, waaronder twee harpisten en zes slagwerkers, een spectaculaire belevenis! Met dank aan het Orkest van het Oosten voor het beschikbaar stellen van de instrumenten om uit te proberen.
N.B. De volledige Symphonie fantastique is zondagavond 18 augustus te horen tijdens het slotconcert van de NJO Muziekzomer in Theater Orpheus.
NJO Muziekzomer Gelderland
Aanstormende muziekprofessionals spelen de hoofdrol in de meer dan 75 concerten die de NJO Muziekzomer telt. Het muzikale aanbod bevat voor ieder wat wils, met orkesten, kamermuziek, dans, muziektheater, familievoorstellingen en fiets-, wandel- en ontdekkingstochten. Van klassiek tot jazz op de vele bijzondere locaties die de provincie Gelderland rijk is, van industrieel erfgoed tot speelplekken in de vrije natuur. Een festival om naar uit te kijken!