20 oktober 2019
Daar Gaan We Weer (White Male Privilege) - Theater Rotterdam: Wunderbaum (15 oktober 2019)

Daar Gaan We Weer (White Male Privilege) - Theater Rotterdam: Wunderbaum (15 oktober 2019)

Lokatie: Rotterdamse Schouwburg te Rotterdam
Titel: Daar Gaan We Weer (White Male Privilege) - Theater Rotterdam: Wunderbaum
Link: www.rotterdamseschouwburg.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: dinsdag 15 oktober om 20:30u
Overige Informatie:
Daar Gaan We Weer (White Male Privilege) - Theater Rotterdam: WunderbaumEen locatievoorstelling in het Groot handelsgebouw over de bevoorrechte positie van witte mensen en hun gebrek aan benul daarvan.

In Daar gaan we weer reageren drie hoogopgeleide, witte West-Europeanen van bijna veertig op een opgehouden spiegel waarin ze een onfris verleden en een complex heden gereflecteerd zien. Een spiegel waar ze steeds moeilijker naast kunnen kijken. Vanuit hun moderne kantoor proberen drie collega’s hun rol in het racisme-debat te definiëren. Gaandeweg zakken ze steeds verder weg in een moreel moeras, waarbij vermoeidheid en overgevoeligheid nooit veraf zijn.
 
De pers over de voorstelling
"Verbeke schreef een tekst waarin zo'n beetje elk vooroordeel en politiek correct cliché is verwerkt; het is een onontwarbare kluwen van racisme, seksisme en klassenverschil.
Het knappe is dat de drie acteurs die uitputtende, want nogal lange, confrontatie consequent knetterend spelen, met spaarzame rustpuntjes en allengs hysterischere uithalen." 
★★★★ de Volkskrant
 ''Het interessante van de nieuwe voorstelling van acteursgroep Wunderbaum is dat het de afwezigheid van niet-witte stemmen aangrijpt om een vernietigend oordeel over de zelfgenoegzaamheid van de witte hoofdpersonages te vellen''
★★★★ NRC
''Het stuk is bij vlagen even hilarisch als pijnlijk''
★★★★ de Theaterkrant
''Zelden zag ik zo slim en komisch een maatschappelijk actueel thema in het theater tot op het bot gefileerd worden''
★★★★ Trouw
Beluister hier de podcastrecensie van Anne van de Wetering en Luc de Groen.

Praktische informatie

Locatie: Groot Handelsgebouw, ingang C
Ingang C bevindt zich aan Weena ter hoogte van nummer 723. Verzamelen op de (rode) binnenplaats. Ga met de trap of lift naar de 1e verdieping en loop linksom door de schuifdeuren naar de rode binnenplaats. Om 20.30 uur wordt u hier opgehaald.

Wunderbaum wordt structureel gesubsidieerd door Fonds Podiumkunsten en Gemeente Rotterdam, dienst Kunst en Cultuur en maakt onderdeel uit van Theater Rotterdam.

NOG MEER WUNDERBAUM:
Vanaf juni speelt de nieuwe voorstelling de Geschiedenis van mijn Stijfheid in de Witte de
Withzaal. Een voorstelling over het Nederlandse onvermogen om soepel te kunnen bewegen.