16 oktober 2019
Daar Gaan We Weer (White Male Privilege) - Theater Rotterdam: Wunderbaum (26 september 2019)

Daar Gaan We Weer (White Male Privilege) - Theater Rotterdam: Wunderbaum (26 september 2019)

Lokatie: Rotterdamse Schouwburg te Rotterdam
Titel: Daar Gaan We Weer (White Male Privilege) - Theater Rotterdam: Wunderbaum
Link: www.rotterdamseschouwburg.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: donderdag 26 september om 20:30u
Overige Informatie:
Daar Gaan We Weer (White Male Privilege) - Theater Rotterdam: WunderbaumEen locatievoorstelling over de bevoorrechte positie van witte mensen en hun gebrek aan benul daarvan.

In Daar gaan we weer reageren drie hoogopgeleide, witte West-Europeanen van bijna veertig op een opgehouden spiegel waarin ze een onfris verleden en een complex heden gereflecteerd zien. Een spiegel waar ze steeds moeilijker naast kunnen kijken. Vanuit hun moderne kantoor proberen drie collega’s hun rol in het racisme-debat te definiëren. Gaandeweg zakken ze steeds verder weg in een moreel moeras, waarbij vermoeidheid en overgevoeligheid nooit veraf zijn.

Beluister hier de podcastrecensie van Anne van de Wetering en Luc de Groen.
De Nederlandse Toneeljury over Daar gaan we weer in 2018 geselecteerd voor het Nederlandse Theaterfestival als een van de beste voorstellingen:
 
“Een intelligent en mooi gespeeld stuk, met een geweldig goede, nieuw geschreven tekst die de bevoorrechte positie van witte mensen, hun naïviteit en vaak onbedoelde racisme pijnlijk blootlegt. De energie waarmee de spelers onderling zonder voorbehoud de discussie aangaan maakt dat je op confronterende wijze wordt meegenomen in verschillende perspectieven.''