15 oktober 2019
Club Imagine: Special Edition - (30 juni 2019)

Club Imagine: Special Edition - (30 juni 2019)

Lokatie: Rotterdamse Schouwburg te Rotterdam
Titel: Club Imagine: Special Edition -
Link: www.rotterdamseschouwburg.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: zondag 30 juni om 15:00u
Overige Informatie:
Club Imagine: Special Edition - Op het Eiland van Brienenoord brengt Theater Rotterdam de lijnen bijeen die Club Imagine in de afgelopen periode vormden. Internationaal, vanuit het Europese netwerk, maar ook hyperlokaal, vanuit de Rotterdamse bodems en bermen.
 
Tussen 15.00 en 18.00 geven we je een kaart van het Eiland om zelf je weg te vinden langs onder andere:
 
12 jonge Europese theatermakers die van donderdag tot zondag elkaar ontmoeten en samenwerken in het Imagine2020 Summerlab. Samen met de makers van Buitenplaats Brienenoord werken en denken ze 72 uur in de isolatie van het Eiland aan het thema ‘nieuwe routines’. Ontmoet ze in de installaties en conversaties die ze hiervoor inrichten.
Lotte van den Berg is op het Eiland met Building Conversation / Het Vlak: een wit vierkant vlak van 3 m2. Rondom het vlak staan een 20-tal levensgrote objecten opgesteld. Een te zwaar stuk hout, een 50 liter fles, een immens stuk verfrommeld zilverfolie, een koeienschedel, een benzine motor. Gebruikers verzamelen zich tussen de objecten, rond het vlak. Met behulp van de objecten kom je met elkaar in gesprek, maak je opstellingen, onderzoek je onze verhoudingen tot onze omgeving.
Maidie van den Bos, elke editie van Imagine aanwezig met de Bloesembar, richt een werkplaats voor landschap en lichaam in. Hoe kan je met alle zintuigen aanwezig zijn in het landschap? Wat leer je dan over waar je bent, welke relaties daar zijn, wat je territorium is? Hoe wordt ecologie iets waar je met plezier en misschien zelfs wellust in kan opgaan?
Met een toast (van de Bloesembar, natuurlijk) kijken we om 16.00 terug op drie seizoenen Imagine met programmamaker Arie Lengkeek. Hij presenteert een ‘reisverslag’: welk voortschrijdend inzicht tekent zich terugkijkend af? Welke artistieke strategieën worden zichtbaar en wat betekent dat voor het punt waar we ons nu bevinden?
 
Ieder die zich afgelopen periode betrokken wist bij het programma is van harte uitgenodigd voor deze allerlaatste ‘special edition’. Moment, plek en programma zijn van dien aard dat je gerust familie en vrienden mee kan nemen. 
Toegang is nog steeds gratis, maar aanmelden voor deze editie is verplicht. Dit kan door bovenaan op de knop data & tickets te klikken.
 
 
Praktische informatie
Het Eiland is het beste te bereiken op de fiets!
Kom je met het OV, neem dan de pendelbus vanaf metrostation Wilhelminaplein, en stap uit bij de halte Noorderhelling.
Kom je met de auto, volg dan deze routebeschrijving en parkeer je auto vóór de brug: op het Eiland is geen parkeerruimte.