22 februari 2020
Claudio Giovannesi (26 september 2019)

Claudio Giovannesi (26 september 2019)

Lokatie: Chassé Theater te Breda
Titel: Claudio Giovannesi
Link: www.chasse.nl
Categorie: film
Prijs: Array
Datum: donderdag 26 september om 00:00u
Overige Informatie:
Claudio GiovannesiZes jongens scheuren op hun scooters door de smalle straatjes van hun eigen Sanità-wijk in Napels. Deze 15-jarige, onverschrokken waaghalzen dragen merkkleding en de nieuwste sneakers, gebruiken de daken van de stad om hun wapens te testen, handelen in drugs en deinzen er niet voor terug om een schot te lossen. Hun gewiekste leider Nicola kent de regels van het spel: hij daagt een van de oude bazen uit voor een snelle weg naar de top. Maar wie vandaag de leiding heeft, kan morgen net zo makkelijk dood zijn. De liefde voor zijn vriendin doet hem tussen twee vuren belanden en hij wordt gedwongen een beslissing te nemen.
De film Piranhas is gebaseerd op de roman La paranza dei bamibini (De kinderen in de sleepnetten) van de succesvolle Napolitaanse schrijver Roberto Saviano die ook het scenario voor de film schreef. De titel verwijst naar de naam van een juridisch onderzoek naar de kinderen die door de Camorra als volwassenen worden ingezet. Hun onschuld maakt ze onzichtbaar.
Piranhas  ging in première op het filmfestival van Berlijn en won de Zilveren Beer voor Beste Scenario.
regie: Claudio Giovannesi / drama / met: Francesco Di Napoli, Viviana Aprea, Mattia Piano Del Balzo / Italië 2019, 105 min. / Napolitaans gesproken / Nederlands ondertiteld