23 januari 2020
Cathedral (14 december 2019)

Cathedral (14 december 2019)

Lokatie: Chassé Theater te Breda
Titel: Cathedral
Link: www.chasse.nl
Categorie: theater
Prijs: € 36,00
Datum: zaterdag 14 december om 20:00u
Overige Informatie:
CathedralMarcos Morau, een rijzende ster in de Europese theaterwereld, maakt met Cathedral een nieuwe grote productie voor Scapino Ballet Rotterdam, geïnspireerd op de muziek van de wereldberoemde componist Arvo Pärt. De muziek wordt live uitgevoerd door Sinfonia Rotterdam, wat bijdraagt aan het theatrale en intense karakter van deze voorstelling.
Morau maakt internationaal furore met zijn prachtig vormgegeven stukken en inventieve bewegingstaal. De tournee van zijn eerste voorstelling in Nederland, Pablo , trok volle zalen.
Met de spirituele muziek van Arvo Pärt als hartslag, roept Cathedral gevoelens op over de essentie van het bestaan. Over het mysterie van de mens in de grootsheid van de natuur en het oneindige heelal. Morau plaatst de dansers in een al net zo imponerend toneelbeeld met levensgrote videoprojecties en een spectaculair lichtontwerp. De ontmoeting met een metershoge meteoor op het toneel vormt het raadselachtige begin van een bijzondere dansvoorstelling.  www.scapinoballet.nl
choreografie: Marcos Morau – muziek: Arvo Pärt – orkest: Sinfonia Rotterdam