20 oktober 2019
Carmen - Staatsopera Van Tatarstan (20 oktober 2019)

Carmen - Staatsopera Van Tatarstan (20 oktober 2019)

Lokatie: Schouwburg De Kampanje te Den Helder
Titel: Carmen - Staatsopera Van Tatarstan
Link: www.kampanje.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: zondag 20 oktober om 14:30u
Overige Informatie:
Carmen - Staatsopera Van TatarstanBizets tragische verhaal van de hartstochtelijke korporaal Don José die verliefd wordt op het mooie, rebelse en verleidelijke zigeunermeisje Carmen is 145 jaar na zijn dood één van de meest geliefde en uitgevoerde opera’s ter wereld. De meeslepende muziek van Bizet versterkt de typisch Spaanse sfeer van Sevilla, waar tegen de achtergrond van een opwindend stierengevecht een gruwelijke crime passionel plaatsvindt. Bijzonder, want Bizet is zelf nooit in Spanje geweest.

De opera speelt in Sevilla en meteen na de ouverture voel je de warmte, de zindering op het plein voor de sigarenfabriek waar Carmen werkt.
Alle mannen van het dorp verzamelen zich tijdens de lunchpauze om een glimp van deze exotische schoonheid op te vangen. Als ze eenmaal verschijnt betovert ze letterlijk alle mannen met haar beroemde Habanera...

De Franse componist Georges Bizet heeft praktisch zijn hele leven in Parijs doorgebracht. Toch is de opera ‘Carmen’ voor velen een synoniem voor de Spaanse muziek geworden. Helaas voor Bizet heeft hij het succes van zijn grootste meesterwerk niet zelf mogen ervaren; drie maanden na de première overleed de maestro op 36-jarige leeftijd. Momenteel staat Carmen hoog in de top 10 van de opera’s wereldwijd. De Staatsopera van Tatarstan brengt ‘Carmen’ in een prachtige en groots opgezette enscenering.Frans gezongen, met Nederlandse boventiteling.

Kaartprijs is inclusief pauzedrankje en garderobe.