27 mei 2019
Carine Bijlsma (29 mei 2019)

Carine Bijlsma (29 mei 2019)

Lokatie: Chassé Theater te Breda
Titel: Carine Bijlsma
Link: www.chasse.nl
Categorie: film
Prijs: € 8,75
Datum: woensdag 29 mei om 19:20u
Overige Informatie:
Carine BijlsmaDevil’s Pie - D’Angelo is een intiem, ontroerend en verrassend portret van één van de meest mysterieuze figuren uit de hedendaagse muziekscene: D’Angelo, die met zijn albums Brown Sugar (1995) en Voodoo (2000) een ongeëvenaarde status verwierf binnen de neo-soul movement.
Nederlandse documentairemaker Carine Bijlsma volgt D’Angelo tijdens de tournee van zijn album  Black Messiah . De soulmuzikant ging de jaren ervoor door een moeilijke periode waardoor hij meer dan een decennium uit het publieke oog verdween. In die tijd raakte hij in een spirituele crisis door zijn status als superster, wat zich uitte in meerdere tragedies en keerpunten in zijn leven.
Door interviews met onder andere D’Angelo, Questlove, Pino Palladino, Alan Leeds (voormalig tourmanager van Prince en James Brown) en nooit eerder vertoon archiefmateriaal komt Bijlsma er langzaam achter wie D’Angelo is. Ze neemt ons mee in zijn innerlijke strijd tussen zijn afkomst uit het arme Virginia, waar hij opgroeide in de kerk van zijn grootouders, de verleidingen van de muziekindustrie en de macht die de muziek met zich meebrengt.
regie: Carine Bijlsma / documentaire / met: D’Angelo / Verenigde Staten, Nederland 2019, 84. min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld