20 januari 2020
Buigt Allen Mee Voor Drs. P.! - Erik Van Muiswinkel (19 september 2019)

Buigt Allen Mee Voor Drs. P.! - Erik Van Muiswinkel (19 september 2019)

Lokatie: Schouwburg De Meerse te Hoofddorp
Titel: Buigt Allen Mee Voor Drs. P.! - Erik Van Muiswinkel
Link: www.demeerse.com
Categorie: theater
Prijs:
Datum: donderdag 19 september om 20:30u
Overige Informatie:
Buigt Allen Mee Voor Drs. P.! - Erik Van MuiswinkelDe Nederlandse kleinkunst, ja, de Nederlandse taal was zonder de hilarische verschijning van woordtovenaar Drs. P (1919-2015) beslist niet dezelfde geweest. Polzer schreef, naast een reeks fascinerende boeken, honderden krankzinnige en muzikaal altijd verrassende liedjes, waarvan er een stuk of vijf nationaal bekend werden. Die schatkist moet uitgediept. Erik van Muiswinkel, die in 1976 al correspondeerde met zijn held, geeft hem in 2019, zijn honderdste geboortejaar, het volle pond.
‘Buigt Allen Mee Voor Drs. P’ brengt zijn leven, zijn verhalen en zijn werk samen in een kleine zaal-voorstelling op de 'Schaal van P': intiem, ironisch, verwarrend en om te huilen van het lachen. ‘Buigt Allen Mee Voor Drs. P’ brengt honderd minuten amusement die er als tien aanvoelen. Scherp, ontroerend en allerminst obsoleet.
• “Heinz Polzer was een van die zeldzame artiesten 'zonder wie alles anders was geweest'” - Jeroen van Merwijk
• De muzikale leiding berust bij de nog maar 25-jarige pianovirtuoos Guus van Marwijk: voor iemand met zo'n naam zwaaien alle deuren open.
De pers over zijn vorige voorstelling ‘De Oplossing’: “Meesterverteller Erik van Muiswinkel duikt in ‘De Oplossing’ van het ene in het andere wetenswaardige verhaal … de conclusie is dat ‘De Oplossing’ lekker luisteren en lachen is.“ - Scènes
€ 19,75  | CJP Prijs: € 15,75 | incl. drankje | excl. transactiekosten: max. € 2,-