27 mei 2019
Blanco - Double Bill: Simon Bus & Shane Boers (23 mei 2019)

Blanco - Double Bill: Simon Bus & Shane Boers (23 mei 2019)

Lokatie: Parktheater te Eindhoven
Titel: Blanco - Double Bill: Simon Bus & Shane Boers
Link: www.parktheater.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: donderdag 23 mei om 20:30u
Overige Informatie:
Blanco - Double Bill: Simon Bus & Shane BoersSimons Bus - Chopping a sweet olive
Chopping a sweet olive borduurt voort op Bus’ fascinatie voor markant bewegingsmateriaal en milde absurditeit. Met een knipoog naar Wu Gang, die in Chinese folklore gedwongen was om een zelfhelende boom om te hakken, worden de dansers geconfronteerd met arbeidsintensieve en zinloze taken. Danser en choreograaf Simon Bus presenteert nu zijn tweede productie. Vanuit zijn achtergrond als breakdancer, maar ook met de bagage van Kunstacademie Maastricht, ontwikkelde hij zich naar een meer experimentele stijl van urban dans.

Shane Boers - Evolution
Shane is in hart en nieren een bewegingskunstenaar. Hij staat bekend om zijn creatieve freezes balancerend op zijn handen. Daarbij is zijn reikwijdte per definitie driedimensionaal. Bewegen betekent voor hem vrijheid, daarin wil hij alles zo natuurlijk mogelijk laten verlopen. Tot nu toe maakte hij vooral korte performances voor amateurscholen en show battles met de Hustle Kidz. Shane onderzoekt zijn manier van bewegen, denken, voelen, kijken en handelen als bron van deelbaarheid. Het deconstrueren van materiaal interesseert hem mateloos en zijn thema’s komen voort uit de beweging zelf. Tot over zijn oren in de urban scene en met twee benen in de theaterdans is Shane een bruggenbouwer. 
Dit project wordt ondersteund door thinX
Een Corpo Máquina productie in partnerschap met Fonds Podiumkunsten, Maas Theater&Dans, Theater De Nieuwe Vorst, Parktheater Eindhoven en PLAN.
Excl. consumptie