19 oktober 2019
Amadeus - De Theateralliantie I.s.m. Het Nationale Theater (12 oktober 2019)

Amadeus - De Theateralliantie I.s.m. Het Nationale Theater (12 oktober 2019)

Lokatie: Theater aan het Spui te Den Haag
Titel: Amadeus - De Theateralliantie I.s.m. Het Nationale Theater
Link: https:www.hnt.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: zaterdag 12 oktober om 20:00u
Overige Informatie:
Amadeus - De Theateralliantie I.s.m. Het Nationale TheaterDe rebel. Zijn muziek. Zijn ondergang.

AMADEUS vertelt het verhaal over misschien wel de grootste componist allertijden; Wolfgang Amadeus Mozart. Wanneer hij als jong onconventioneel kunstenaar aan het hof van de Keizer verschijnt, is hij vastbesloten om een grootse indruk achter te laten. Hofcomponist Antonio Salieri constateert verbijsterd dat de muzikale inspiratie waar hij zelf naar zoekt, door God aan Mozart is geschonken. Gegrepen door obsessieve jaloezie gaat hij de strijd aan met Mozart, met de muziek en uiteindelijk met zijn geloof in God.

Deze coproductie van de Theateralliantie en Het Nationale Theater i.s.m. OPERA2DAY wordt geregisseerd door Theu Boermans met Sander Plukaard in de rol van Mozart en Mark Rietman als Salieri. Naast de negen castleden staan in deze grootse muziektheaterproductie sopraan Lucie Chartin, 40 koorleden en een live orkest op het toneel in een indrukwekkend decor ontworpen door Bernhard Hammer (Soldaat van Oranje).

De voorstelling, bekroond met meerdere Tony- en Olivier Awards, werd geschreven door Peter Shaffer en ging in 1979 in premi√®re in het Royal National Theatre in Londen. In 1984 won de verfilming door MiloŇ° Forman maar liefst 8 Oscars.