20 februari 2020
Alvin Ailey American Dance Theater - Mixed Bill (21 september 2019)

Alvin Ailey American Dance Theater - Mixed Bill (21 september 2019)

Lokatie: Nieuwe Luxor Theater Rotterdam te Rotterdam
Titel: Alvin Ailey American Dance Theater - Mixed Bill
Link: www.luxortheater.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: zaterdag 21 september om 20:00u
Overige Informatie:
Alvin Ailey American Dance Theater - Mixed BillHet Holland Dance Festival en Luxor presenteren het Amerikaanse topdansgezelschap Alvin Ailey American Dance Theater. Een unieke reeks van vier optredens, exclusief voor Nederland en alléén in Rotterdam te zien. De voorstellingen zijn een ‘must-see’ voor alle liefhebbers van dans, dat zich daarmee voegt bij de miljoenen mensen wereldwijd die de producties van Alvin Ailey American Dance Theater tot nu toe bijwoonden.
 
Alvin Ailey American Dance Theater is een van de meest gerenommeerde gezelschappen van de Verenigde Staten, met een tableau van momenteel 32 dansers die bij elk optreden een verpletterende indruk achterlaten. De groep, die dit seizoen haar 60-jarig bestaan viert, heeft met haar voorstellingen ruim 25 miljoen mensen bereikt, in 48 Amerikaanse staten, 71 landen en op zes continenten. Dit programma biedt een uniek overzicht van het prachtige repertoire van dit legendarische gezelschap.
 
De legendarische Alvin Ailey
Alvin Ailey American Dance Theater, opgericht door de legendarische Afro-Amerikaanse danser en activist Alvin Ailey, gaf zijn eerste, legendarische optreden in maart 1958 op 92nd Street Y in New York. De groep, bestaande uit jonge, zwarte Afro-Amerikaanse moderne dansers, veranderde de kijk op de Amerikaanse dans voorgoed.
 
Voor zijn vroege werken liet hij zich vooral inspireren door zijn ‘blood memories’ aan zijn geboortegrond in Texas, door de blues, spirituals en gospel. Dit resulteerde onder meer in Revelations, een van zijn meest succesvolle creaties en nog altijd het daverende slotstuk van bijna alle voorstellingen van Alvin Ailey American Dance Theater. In totaal maakte Ailey bijna 80 choreografieën, maar hij stond altijd op het standpunt dat zijn gezelschap niet exclusief voor zijn eigen werk bedoeld was. De groep heeft daarom ook altijd werken van andere hedendaagse choreografen gedanst, die vaak speciaal voor het gezelschap werden – en worden – gecreëerd.
 
Feestelijke gala-avond
Donderdag 19 september is een compleet verzorgde openingsavond met de dresscode: black-tie.
 
Inclusief drankje
Geen last-minute studentenkorting
Kaarten worden niet retour genomen