19 oktober 2019
Allemaal Mensen / Umuntu - Toneelgroep Oostpool (10 oktober 2019)

Allemaal Mensen / Umuntu - Toneelgroep Oostpool (10 oktober 2019)

Lokatie: Rotterdamse Schouwburg te Rotterdam
Titel: Allemaal Mensen / Umuntu - Toneelgroep Oostpool
Link: www.rotterdamseschouwburg.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: donderdag 10 oktober om 20:30u
Overige Informatie:
Allemaal Mensen / Umuntu - Toneelgroep OostpoolMarcus Azzini stelt in zijn theater de ontmoeting centraal. Voorafgaand aan het gewaardeerde Allemaal mensen van afgelopen seizoen, maakte hij met een nieuwe generatie acteurs de persoonlijke mozaïekvoorstelling Umuntu ngumuntu ngabantu (Ik ben omdat wij zijn), met dezelfde werkvorm en hetzelfde engagement. Daarin proberen tien jonge mensen hun identiteit te bepalen. Ze stellen zich voor aan het publiek en proberen zich van hun beste kant te laten zien. Maar het blijkt nog niet zo eenvoudig je identiteit onder woorden te brengen.
HET LAATSTE WOORD
Nagesprekken door en voor het publiek
Soms is het applaus nog niet verstomd, of je wordt al om een pasklare mening gevraagd. Toch moet een voorstelling vaak even bezinken. Kunst roept meestal nou eenmaal meer vragen op dan antwoorden. Is het ook mogelijk om op een andere manier over theater na te praten, los van het snelle oordeel?
Het Laatste Woord is een nagesprek waarin toeschouwers hun eigen observaties en gedachten met elkaar uitwisselen. Hier is de eerste vraag niet: ‘wat vond ik ervan?’ maar juist: ‘wat heb ik nou eigenlijk gezien?’ Samen met een bevlogen gespreksleider – en onder het genot van een drankje – raak je met je medetoeschouwers verzeild in een boeiend gesprek.