22 september 2019
Vier de zomervakanZIE in het muZIEum! (06 juli 2019)

Vier de zomervakanZIE in het muZIEum! (06 juli 2019)

Lokatie: muZIEum te Nijmegen
Titel: Vier de zomervakanZIE in het muZIEum!
Link: www.muzieum.nl
Categorie:
Prijs: € 17,50
Datum: 6 juli tot 1 september van 09:30u tot 18:00u
Overige Informatie:
Vier de zomervakanZIE in het muZIEum!Dit jaar halen wij de zomer in huis met allerlei leuke activiteiten. Zo kun je ervaren hoe het is om op vakantie te gaan als je bijna niet kunt zien. Daarnaast halen wij voor de tweede keer de bijzondere tentoonstelling ‘MIJN geZICHT' in huis! Wil je alleen even kennismaken met het muZIEum? Tijdens de Vierdaagse(feesten) vind je ons ook voor de deur!

Op vakantie in eigen land
In het muZIEum kun je ervaren hoe het is om blind te zijn in één van onze donkerbelevingen of ervaar je slechtziendheid tijdens de unieke Expeditie ribbelroute. Je wordt dan begeleid door een gids die zelf blind of slechtziend is, een echte ervaringsdeskundige dus! Maar dat is nog niet alles. Tussen 6 juli en 1 september kan je je beleving uitbreiden met een extra leuke activiteit: Op vakantie in eigen land! Bij deze activiteit staat de zomer centraal en kun je, slechtziend, deelnemen aan allerlei opdrachten en spelletjes, waardoor je helemaal in vakantiestemming komt. Klik hier voor meer informatie en ga de uitdaging aan!

Tentoonstelling ‘MIJN geZICHT’
Goed nieuws! Van 1 juli t/m 30 augustus verwelkomen wij voor de tweede keer de bijzondere fototentoonstelling ‘MIJN geZICHT’. In deze expositie van het Oogfonds en fotograaf Murk Schaafsma staat de vraag centraal ‘Wat zie je eigenlijk als je blind of slechtziend bent?’. Om deze vraag te beantwoorden heeft Murk Schaafsma 20 dubbele portretfoto’s gemaakt van mensen met een visuele beperking: één normaal portret en één dat laat zien hoe de slechtziende zichzelf ziet. Deze tentoonstelling is zonder meerkosten te bewonderen op ons interactieve doe-plein, dus reserveer snel je beleving en kom langs!

Vierdaagse
Wie Nijmegen zegt, zegt Vierdaagse! Uiteraard zijn wij ook van de partij. Van zondag 14 juli t/m donderdag 18 juli kun je tussen 11.00 en 15.00 uur voor de ingang van het muZIEum aan tafel met een blinde of slechtziende gids. Wat zou jij graag willen weten? Ook krijg je een kleine sneak peek van onze belevingen en word je uitgedaagd om blind of slechtziend je weg te vinden. Kom jij ook een kijkje nemen?