21 mei 2019
8: Metamorphosis - Virtuoze Dansopera Gebaseerd Op Muziek Van Purcell (20 mei 2019)

8: Metamorphosis - Virtuoze Dansopera Gebaseerd Op Muziek Van Purcell (20 mei 2019)

Lokatie: Nieuwe Luxor Theater Rotterdam te Rotterdam
Titel: 8: Metamorphosis - Virtuoze Dansopera Gebaseerd Op Muziek Van Purcell
Link: www.luxortheater.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: maandag 20 mei om 20:30u
Overige Informatie:
8: Metamorphosis - Virtuoze Dansopera Gebaseerd Op Muziek Van Purcell 
Het ijs smelt, het klimaat verandert, gevestigde machtsverhoudingen beginnen te verschuiven. Een grote onzekerheid ligt voor ons. Met 8: METAMORPHOSIS maakt regisseur en choreograaf Nicole Beutler een dansvoorstelling én een hedendaagse opera over het omarmen van de aankomende veranderingen. Zal het geleidelijk gaan of met pijnlijke schokken? Acht mannen – dansers, zangers en een drummer – slepen je mee in een bezwerend ritueel voor de nieuwe tijd.
 
Geïnspireerd op de wiskundige overgangen in de zins begoochelende kunst van M.C. Escher transformeren bekende patronen tot verrassende nieuwe mogelijkheden. Het bevroren ritme van Henry Purcells ‘The Cold Song’ stuwt de voorstelling voort.
 
Indringende koorzang, virtuoze percussie en een filmische soundtrack ontrafelen het muziekstuk langzaam tot een bevrijdende muzikale explosie. Op zoek naar een nieuw perspectief wordt de theaterzaal volledig omgedraaid. De ruimte wordt één groot levend organisme. Dans, muziek, lichtkunst en beeldende compositie versmelten moeiteloos tot een totaalervaring die alle zintuigen prikkelt.
 
 
'De pure kracht van Purcell' - ★★★★ De Volkskrant (over DIDO DIDO)
 
8: METAMORPHOSIS is een locatievoorstelling voor de grote zaal. Het publiek zit op het toneel met de zaal als achtergrond en onderdeel van het decor.
 
Omdat de kaartverkoop voor deze voorstelling verloopt via Operadagen Rotterdam kunt u uw Luxor waardebon of Podium Cadeaukaart helaas niet gebruiken voor deze voorstelling.
Een drankje is niet in de prijs inbegrepen.