23 januari 2020
(.....) 12+ (12 december 2019)

(.....) 12+ (12 december 2019)

Lokatie: Chassé Theater te Breda
Titel: (.....) 12+
Link: www.chasse.nl
Categorie: theater
Prijs: € 16,00
Datum: donderdag 12 december om 19:30u
Overige Informatie:
(.....) 12+Een zwaar behaarde zanger zong ooit lang geleden: “ Is this the real life? Is this just fantasy ?” Best een lekker nummer, daar niet van. Maar wij vragen ons af waarom hij nooit een helder antwoord heeft gekregen? Is het omdat iedereen maar denkt dat het leven normaal is, dat wij geen vragen mogen stellen? Als alles zo lekker duidelijk is, waarom voelen wij dan niks als we in onze armen knijpen? Ga je moeder maar pesten, als je niet tegen twijfel kan. Maar val ons niet lastig met je zekerheden.
Wij denken wel na.
Wij twijfelen wel.
Fuck it.
Waarom moeten wij iets snappen, dat eigenlijk niet te begrijpen is?
Overigens heeft dat hele nummer van Queen geen zak met onze voorstelling te maken. Het komt er niet eens in voor. Het is gewoon maar een voorbeeld. Of mag dat ook niet meer tegenwoordig? Ga je dan na afloop zeuren bij de kassa dat de promotekst niet klopte?
Moet je lekker doen. Er klopt wel meer niet.
 In de eerste 12+-voorstelling van Jetse voor Theater Artemis, De dag dat de papegaai zelf iets wilde zeggen  (2014), speelden introverte pubers die zich het liefst verschuilden achter de woorden van de ander. In (…..) staan drie jongeren een soort van zelfverzekerd op het podium. Een demonstratief bewijs van hun bestaan en hun (on)vermogen om cool te zijn.
Theater Artemis Theater Artemis is een jeugdtheatergezelschap uit Den Bosch. Ze maken interactief en anarchistisch theater. Theater dat zich, in samenspel met ons publiek, niet aan zijn eigen wetten houdt. Theater dat verstoort en verstoord wordt. Theater waarbij publiek en voorstelling elkaar vinden in een gedeelde staat van verwarring. Niets ligt meer vast. Alles ligt open. Wij hebben alleen elkaar. Help! Wat nu? Artemis biedt de kracht om de wereld op zijn kop te zetten.  www.artemis.nl
regie: Jetse Batelaan – muziek: Les Trucs, Toben Piel, Charlotte Simon – decor: Theun Mosk - spel: Carola Bärtschiger, Elias de Bruyne, Willemijn Zevenhuijze - coproductie: Künstlerhaus Mousonturm, Ruhrtriënnale 2018-2020