20 januari 2019
m Uitgaan Arnhem m Musea Arnhem m Musea Openluchtmuseum

Openluchtmuseum

Openluchtmuseum
Adres:
Hoeferlaan 4
Postcode:
6816 SG, Arnhem (Gelderland)
Telefoon:
026 357 61 11
Fax:
Categorie:
Cijfer: 6.4 (370 stemmen)
Uw cijfer voor Openluchtmuseum:
Foto's:
Logo Openluchtmuseum
Beschrijving:
Vanaf 8 december gaat het winterseizoen in het Nederlands Openluchtmuseum van start. Sfeervolle lampjes leiden bezoekers langs de winterroute. Bak een broodje boven het knisperende vuur, schaats op de verlichte schaatsbaan aan de Amsterdamse Westerstraat en geniet van heerlijke warme chocomelk bij de Koek en Zopie. Is het je allemaal even te koud? Maak dan een ritje met de historische tram.

'Daar maak je geschiedenis mee'
In het Nederlands Openluchtmuseum maak je een reis door de Nederlandse geschiedenis. Stap in het verleden en ontdek de huiskamers door de eeuwen heen. Zo bezoek je een arbeidershuisje uit Tilburg volledig ingericht in jaren ’70 stijl. Ruik de herkenbare geur van lysol in het Groene Kruisgebouw en voel de zinderende hitte van het haardvuur bij de smid.

'Een rijk verleden in de openlucht'
De collectie van het Nederlands Openluchtmuseum is een uniek stukje Nederlandse historie. De molens, huizen, boerderijen en zelfs de zuivelfabriek zijn origineel en stonden ooit ergens in Nederland. We bewaren de verhalen van de voormalige bewoners. Ga op ontdekking in het 44 hectare groene museumpark en sta oog in oog met ambachtslieden en boeren.

'Speciaal voor de kleintjes'
Kinderen kunnen op het kindererf water pompen, emmers dragen aan een juk, wassen met een wasbord en er zijn dieren om te knuffelen en te verzorgen. Allemaal karweitjes die vroeger heel gewoon waren op de boerderij.

'Canon van Nederland'
In het Nederland Openluchtmuseum in Arnhem is sinds 23 september 2017 de Canon van Nederland te zien. Een spectaculaire, interactieve presentatie van de 50 belangrijkste onderwerpen uit de Nederlandse geschiedenis. Die laat zien hoe Nederland zich heeft ontwikkeld tot het land waarin we nu leven. Denk daarbij aan de VOC, Willem van Oranje, de Tweede Wereldoorlog, maar ook Anne Frank en de komst van de Euro komen aan bod. Je volgt verhalen over mensen die de geschiedenis meemaakten. Doet mee met activiteiten en spellen en deel je eigen verhaal. Daarmee is het Nederlands Openluchtmuseum hèt museum waar je het verhaal van Nederland kunt beleven!

'Openingstijden 2018'
Het Openluchtmuseum is het hele jaar, dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Ga voor meer informatie en activiteiten naar de website www.openluchtmuseum.nl

Entreeprijzen voorjaar:
Museumkaart: Gratis
Kinderen: €10,-*
Volwassenen: €12,50*
Parkeren: €7,-

Entreeprijzen Zomer en Winter:
Museumkaart: Gratis
Kinderen: €16,-
Volwassen: €19,-
Parkeren: €7,-

*Koop je ticket via de website en bespaar €1,50 per ticket.
Geef je mening over Openluchtmuseum:
Naam:
E-mail:
Reactie of mening: [kritiek mag, maar houd het netjes]
Neem de code over beveiligingscode :
Meningen / Opinions:
Drama schreef op 25 maart 2015:
Duuuuuuur! Alles, zowel de toegangsprijs als het 'eten' en 'drinken' in het park zelf is enorm duur. Dus: zelf voer mee!