27 maart 2017
m Uitgaan Arnhem m Musea Arnhem m Musea Openluchtmuseum

Openluchtmuseum

Openluchtmuseum
Adres:
Hoeferlaan 4
Postcode:
6816 SG, Arnhem (Gelderland)
Telefoon:
026 357 61 11
Fax:
Categorie:
Cijfer: 6.4 (369 stemmen)
Uw cijfer voor Openluchtmuseum:
Foto's:
Eerste foto Openluchtmuseum
Logo Openluchtmuseum
Beschrijving:
In het Nederlands Openluchtmuseum komt de Nederlandse geschiedenis in al haar facetten tot leven. Jong en oud beleven een onvergetelijke dag in het uitgestrekte museumpark. Proef het verleden, maak een praatje met ambachtslieden en stap binnen in Nederlandse huiskamers door de eeuwen heen. Ruik het teren op de scheepswerf of de geur van gist in de bierbrouwerij. Geniet van een complete dag uit die alle zintuigen prikkelt en ervaar hoe de vier seizoenen van elk bezoek een unieke ervaring maken!

De collectie van het Nederlands Openluchtmuseum is een uniek stukje Nederlandse historie. De molens, huizen, boerderijen en zelfs de zuivelfabriek zijn origineel en stonden ooit ergens in Nederland. Wij bewaren de verhalen van de voormalige bewoners. Loop door het groene museumpark van maar liefst 44 hectare of stap in de historische trams en ga op ontdekking. Onderweg staan bezoekers oog in oog met ambachtslieden en boeren. Beklim de krakende treden van de molen, voel de zinderende hitte van het smidsvuur of kom hooien.

In het openluchtmuseum ervaar je de wisselende jaargetijden. Terwijl de natuur kleur geeft aan elk seizoen, valt er voor bezoekers van alles te beleven. Help in het voorjaar mee op de bleekvelden, zie hoe de imkers de honing oogsten in de zomer, help mee op het land in het vroege najaar of kom schaatsen in de winter. Door het hele park kun je de smaken van seizoenen proeven, en ruiken hoe het jaar voorbij strijkt.

Entreeprijzen 2017
Museumkaart: gratis
Kinderen 0 t/m 3 jaar: gratis
Kinderen 4 t/m 12 jaar: € 16,-*
Volwassenen 13+: € 19,-*
Parkeren: € 6,-
*Koop je ticket via de website en bespaar €1,50 per ticket.
Geef je mening over Openluchtmuseum:
Naam:
E-mail:
Reactie of mening: [kritiek mag, maar houd het netjes]
Neem de code over beveiligingscode :
Meningen / Opinions:
Drama schreef op 25 maart 2015:
Duuuuuuur! Alles, zowel de toegangsprijs als het 'eten' en 'drinken' in het park zelf is enorm duur. Dus: zelf voer mee!