16 oktober 2018
Zondagochtendconcert / Romantic Caleidoscoop - Calefax (19 november 2017)

Zondagochtendconcert / Romantic Caleidoscoop - Calefax (19 november 2017)

Lokatie: Theater de Veste te Delft
Titel: Zondagochtendconcert / Romantic Caleidoscoop - Calefax
Link: www.theaterdeveste.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: zondag 19 november om 11:30u
Overige Informatie:
Zondagochtendconcert / Romantic Caleidoscoop - Calefax"Five extremely gifted Dutch gents who almost made the reed quintet seem the best musical format on the planet." (The Times) - Calefax is een hechte formatie van vijf rietblazers die een grote passie delen. Al meer dan drie decennia houden ze in binnen- en buitenland een reputatie hoog op basis van virtuoos spel, briljante arrangementen en frisse podiumpresentatie. Ze gelden als de uitvinders van een nieuw genre: het rietkwintet. Daarmee inspireren zij overal ter wereld jonge blazers die in hun voetsporen treden.
Bij een caleidoscoop denkt u wellicht eerder aan kleur dan aan geluid. Maar hier wordt de klankkleur bedoeld: dompel u onder in een waaier van hartstochtelijke, smachtende, verzadigde, intense en ontroerende kleuren. Zo klinkt onder andere het bezonken ‘Maktub’ van Willem Jeths naast de veelkleurige composities van romantici als Mendelssohn, Schumann en Scriabin.
Uitvoering: Oliver Boekhoorn (hobo), Ivar Berix (klarinet), Raaf Hekkema (saxofoon), Jelte Althuis (basklarinet) en Alban Wesly (fagot)
Programma: Schumann, Waldszenen; Mendelssohn, De Hebriden; Jeths, Maktub; Scriabin, Etudes
[toegangsprijs inclusief koffie/thee]