20 oktober 2018
Zeventien (21 november 2017)

Zeventien (21 november 2017)

Lokatie: Chassé Theater te Breda
Titel: Zeventien
Link: www.chasse.nl
Categorie: theater
Prijs: € 18,20
Datum: dinsdag 21 november om 20:30u
Overige Informatie:
ZeventienIn Zeventien zoeken zeven jonge moslima’s samen met regisseur Eva Line de Boer naar de ideale manier om zichzelf in beeld te brengen. Hoe zien ze de toekomst, wat zijn hun dromen en als welk filmgenre zien zij hun leven het liefst?
“Ik heb een kapstok voor al mijn hoofddoeken. Vandaag draag ik een zalmroze. Die past bij mij: lief en meisjesachtig. Ik ben eigenwijs, heb veel oog voor detail, ben emotioneel, een tikje egoïstisch en behulpzaam. Lang dacht ik dat mijn ouders uitgehuwelijkt waren, maar op een dag heb ik hun liefdesbrieven gevonden. “Yes! Betrapt! Ze zijn dus wel gewoon verliefd geweest!”. Mijn ideale man draagt een trainingspak, is gladgeschoren met een sik, heeft krullen, bruine ogen en lange wimpers en dan het liefst een Marokkaanse uitstraling.”
Een voorstelling over wat de jonge moslima’s willen, moeten en kunnen geloven. Zeventien is de eerste van een reeks voorstellingen die Het Zuidelijk Toneel gaat maken met niet-acteurs. www.hzt.nl
regie: Eva Line de Boer
Eva Line de Boer studeerde regie aan de Toneelacademie Maastricht. Met haar afstudeervoorstelling Euphoria (2014) won ze de Ton Lutz Prijs. Met haar laatste voorstelling Dit gebeurt allemaal tegelijk  (2016) won zij de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs. Haar voorstellingen gaan over kijken en bekeken worden. Voor deze voorstelling wordt zij uitgedaagd om de esthetiek van de jongeren over te nemen en haar eigen waarden en ideeën over theater uit te dagen.