19 oktober 2018
You're The Top (Try - Paul Groot, Marjolein Keuning, Marcel Jonker E.a. (18 januari 2018)

You're The Top (Try - Paul Groot, Marjolein Keuning, Marcel Jonker E.a. (18 januari 2018)

Lokatie: De Naald te Naaldwijk
Titel: You're The Top (Try - Paul Groot, Marjolein Keuning, Marcel Jonker E.a.
Link: www.westlandtheater.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: donderdag 18 januari om 20:15u
Overige Informatie:
You're The Top (Try - Paul Groot, Marjolein Keuning, Marcel Jonker E.a.Het verborgen leven van de legendarische songwriter Cole Porter. Hij combineerde zijn buitengewone talent met een zeer opvallende levensstijl en leidde een dubbelleven. Hij kon niet zichzelf zijn in het openbaar. Wereldberoemde songs als I’ve Got You Under My Skin, Night And Day, Ev’ry Time We Say Goodbye zijn van zijn hand, evenals de musical Kiss me Kate en Anything Goes. Maar terwijl zijn succes ongekende hoogte bereikte, groeide zijn eenzaamheid.
Cole Porter is in zijn laatste levensfase. Hij verblijft in zijn buitenhuis in Buxton Hill, waar hij elk weekend gasten uitnodigt. Maar vanavond loopt het anders dan anders: er zijn geen gasten. You’re The Top schetst een wervelend beeld van zijn levensverhaal en zijn muziek. Met Paul Groot in de rol van Cole Porter, bijgestaan door een groot live orkest.

1995
You’re the Top is van oorsprong een muziektheatervoorstelling die in 1995 met groot succes heeft getoerd in de theaters. Het is een eigengemaakte Nederlandse voorstelling en heeft destijds (met Willem Nijholt als Cole Porter) twee reprises gehad, waaronder één week in Theater Carre. Allemaal stijf uitverkocht. Het zoemde in Nederland “daar moet je heen”. De CD van deze productie won een Edison en Willem Nijholt werd genomineerd voor de Louis d’Or.

Interview
Cole Porter, mocht de naam niet meteen een bel doen rinkelen, dan zal ongetwijfeld een van zijn songs dat wel doen. Hij is de man die onder meer Ev’ry Time We Say Goodbye, I’ve Got You Under My Skin en Night and Day schreef. Liedjes die in ons collectieve geheugen liggen. Nummers met spitsvondige teksten en onverwachte wendingen, maar die wel aankomen en je diep van binnen raken.

Paul Groot, die de rol van Porter in de musical speelt, vindt dát juist het talent van Porter. “Onder de humor en spitsvondigheid, zit ook een diepere laag. Je zou dat geestige kunnen verwarren met lichtvoetig en makkelijk, maar zijn teksten verbergen meer, er zit een enorme diepe laag onder.” Lees hier het volledige interview, door Saskia Smith.

WWW.YOURETHETOP.NL