26 mei 2018
Welke Show - Ronald Snijders (31 maart 2017)

Welke Show - Ronald Snijders (31 maart 2017)

Lokatie: De Naald te Naaldwijk
Titel: Welke Show - Ronald Snijders
Link: www.westlandtheater.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: vrijdag 31 maart om 20:15u
Overige Informatie:
Welke Show - Ronald Snijders“Een onophoudelijke stroom leuke (taal)grappen die qua onverwachte wendingen doen denken aan die van Herman Finkers, maar dan gebracht in een Randstedelijk moordtempo”, schreef de Volkskrant over zijn One Man Show. Bekend van televisieprogramma’s als Rambam, De Slimste Mens en De Staat van Verwarring en van zijn wekelijkse column in het radioprogramma van Giel op 3FM. Taalkunst met een kronkel, te grappig en absoluut absurd.

Was Ronald Snijders in zijn vorige One Man Show een dolgedraaide tv-quizmaster, in zijn nieuwe programma WELKE SHOW zien we de echte Ronald. Op geheel eigen wijze gaat hij je vervreemden met grappen, liedjes, normale anekdotes, nieuwe woorden en opmerkelijke invallen. Wederom leest hij voor uit zijn eigen werk en wordt er NIET gespot met theaterwetten.

Dinsdag 1 november was Ronald te gast bij 'Pauw', waar hij sprak over absurdistische humor, kopdichten & alfabetweters. Bekijk hier het volledige fragment.

De sterren van de pers
Volkskrant ****: "Groot feest van absurditeiten, woordgrappen, slapstick en maffe liedjes (...) Nog meer dan in de traditie van Toon Hermans staat Snijders in die van Monty Python, Herman Finkers en Mike Boddé & Thomas van Luyn." Lees hier de volledige recensie.

Scènes ****: "Absurdist Ronald Snijders laat in zijn derde programma Welke show zien dat hij een uiterst getalenteerd en veelzijdig kunstenaar is." Lees hier de volledige recensie.

Theaterkrant ****: "Welke Show is, mede door de lekker stuwende tweemansbigband en een strakke regie, Ronald Snijders’ leukste tot nu toe. (...) De woordkunstenaar, in staat alles tot een absurditeit te maken, is nadrukkelijk op jacht naar de lach, de lach en niets anders dan de lach." Lees hier de volledige recensie.

Cabaret.nl ****: "Hij kan zich qua absurdisme meten aan Hans Teeuwen, terwijl hij met zijn taalkundige spitsvondigheden beslist niet onderdoet voor taalpuristen als Ivo de Wijs en Kees Torn. Wie in een dergelijk gezelschap verkeert, en bovendien op het bekendste cabaretpodium van Nederland in première mag gaan, mag zich gerust een grote noemen." Lees hier de volledige recensie.

8weekly ****: "Snijders’ absurdistische universum is van een verfrissende pretentieloosheid." Lees hier de volledige recensie.

Telegraaf ***: "Melig met letters." Lees hier de volledige recensie.

NRC **: "Gewrongen grapjes van taalkunstenaar Ronald Snijders." Lees hier de volledige recensie.www.normalemensen.nl