18 december 2018
Wat Ik Moest Verzwijgen - Anne Wil Blankers (18 januari 2018)

Wat Ik Moest Verzwijgen - Anne Wil Blankers (18 januari 2018)

Lokatie: Schouwburg De Meerse te Hoofddorp
Titel: Wat Ik Moest Verzwijgen - Anne Wil Blankers
Link: www.demeerse.com
Categorie: theater
Prijs:
Datum: donderdag 18 januari om 20:15u
Overige Informatie:
Wat Ik Moest Verzwijgen - Anne Wil BlankersDinsdag 9 januari 2018:
Deze voorstelling is helaas geannuleerd.
Kaartkopers krijgen uiterlijk woensdag 10 januari per email bericht.
Geen email ontvangen? Wij verzoeken u vriendelijk om contact met ons op te te nemen: 023 - 55 63 707
 
Een aangrijpend toneelstuk, gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Een nieuw aangrijpend toneelstuk van Edwin de Vries (Soldaat van Oranje) i.s.m. Mette Bouhuijs (Een Sneeuw, Wilhelmina Je Maintiendrai) over de Joodse onderduikster Jet, gebaseerd op de roman van Ariëlla Kornmehl. Met in de hoofdrol de Grande Dame van het Nederlandse toneel: Anne Wil Blankers.
Een man brengt een schilderij naar een oudere dame (Blankers). Een schilderij dat tijdens de Tweede Wereldoorlog aan haar toebehoorde. Hij herkent de vrouw van de begrafenis van zijn ouders, maar heeft verder geen idee wie zij is. Zij weet heel goed wie hij is, maar heeft beloofd dat voor altijd geheim te houden. Het schilderij brengt echter alle herinneringen terug die zij tot dan toe voor zichzelf en iedereen heeft verborgen, zelfs voor haar dochter. De tijd van haar onderduik in Haarlem, de gruwelijkheden die ze moest doorstaan om zichzelf en haar geliefde te beschermen, een buurman die niet van onbeschreven gedrag bleek te zijn. Het hele verdrongen verleden komt terug… Hoe hard is de waarheid?
Wat ik moest verzwijgen is gebaseerd op de roman die Ariëlla Kornmehl schreef naar aanleiding van de verhalen van haar grootmoeder. 
Verder met: Christo van Klaveren, Willemien Slot en Eva Damen
Script: Edwin de Vries en Mette Bouhuijs
Regie: Mette Bouhuijs
Om 19:30 uur geven Lex Passchier (acteur en scenarioschrijver) en Katja Brenninkmeijer (artistiek leider De Meerse) een inleiding op deze voorstelling. Reserveer hier voor de inleiding.
 
Prijs incl. drankje en garderobe